Homersan's Logboek, 12 nov 18

Diëtiste bezoek 12/11/18:

Focus op voeding, wanneer mogelijk, goed volgehouden (veel vis, veel soep, etc) Tegen het einde van de maand wel meer "extra's" toegelaten zoals frieten, popcorn, etc. Toch een 4 a 5x op evenveel weken wat eigenlijk teveel is.
Qua beweging deze maand het wandelen herontdekt wat in de laatste jaren zelfs een bijkomend ongemak was geworden. Paar 100km bijeen gewandeld deze laatste weken :-D.

Resultaat:

Gewicht: 102.4kg (met kledij)
Verschil: +600gr
Vetverlies: -900gr (!!!!)
Spiermassa: +1500gr (!!!!)

Vet: 25.8kg
Lean Mass: 76.6kg
Vet%: 25.2%

Feedback Diëtiste:
Ongelooflijk wederom. Na een maand van extreem veel vetverlies (-2kg) toch nog eens bijna 1kg vet eraf kunnen trainen, en niet alleen dat maar ineens 1,5kg spieren bijgekweekt. Beke te zot voor woorden, maar oorzaak moeten we vooral bij het bijkomende wandelen zoeken.

- Verhouding vis/vlees was zeer goed. Blijven volhouden!
- +- 4 a 5x friet maaltijden gezien. Eigenlijk teveel. Opletten hiervoor!
Misschien enkel frieten gaan halen, maar aanvullen met eigen groenten en vis bijv.
- In de "normale" werkweek routine ga ik de hoeveelheid wandelen niet kunnen bijhouden zoals tijdens verlof. Opletten dus dat er volgende maand wel eens een terugval kan komen qua vet en spieren hierdoor.

Eigen feedback:
Enorm blij met het resultaat natuurlijk. Kreeg al schrik toen ik vorige week begon bij te komen...
Blij dat ik volgens haar berekening ook rond de 25% vetpercentage komt te staan. Komt nog steeds goed overeen met de omtrekmeting methode.
Hopelijk deze week nog eens de huidplooimeting laten doen ter vergelijk.

Volgende afspraak net voor kerst weken gepland (meestal de grote boosdoener voor velen...). Proberen deze weken nog wat buffer in te winnen, maar met de verjaardagsvieringen vanaf dit weekend zal het weer moeilijk worden :-D.

Groeten,

Bekijk Dieet Kalender, 12 november 2018:
1638 kcal Vet: 23,81g | Eiwit: 104,97g | Kolhy: 228,78g.   Ontbijt: Kruidvat Pure Whey, Nestlé Nesquik Ontbijtgranen, Delhaize Halfvolle Melk. Lunch: Tomaat Supreme, Wasa Vezelrijk. Diner: Delhaize Kipfilet, Potatoes (Flesh, with Salt, Boiled), Boni Spruiten. Snacks/Andere: Kiwi Fruit, Apple, Water. meer...
3137 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

23 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
goed bezig 
12 nov 18 door lid: elveepee
Wauw super goed bezig! Zoveel vetverlies en zoveel spieren bij wauw!! Ik moet 22 november terug naar m’n coach voor een lichaamsanalyse 🤞🏼 
12 nov 18 door lid: Lisa260692
Wandelen de ideale sport. 
12 nov 18 door lid: Artwiest
Thx Lisa! De verhouding tussen verlies van vet tov het totale gewicht is niet te doen eigenlijk. Van de 28kg dat eraf zijn is 25kg puur vet geweest. Ongeveer 90%. Diëtiste gaf van in het begin aan dat ze gemiddeld 50% trachten te bereiken. Wel zot, maar dit is wel waar ik op hoopte op voorhand. Blijven voortdoen dus! Ik kruis mee mijn vingers voor jouw volgende lichaamsanalyse! 🤞💪💪 
13 nov 18 door lid: Homersan
wow! goed bezig!  
13 nov 18 door lid: MXangel
super resultaat en voor mij als beginner een duwtje in de rug om door te zetten! 
14 nov 18 door lid: akoesia
Hey akoesia, Dank u wel! Doet mij deugd om dit te kunnen delen en dat het anderen kan motiveren. Deze site/app heeft mij al goed geholpen om alles bij te houden en zien hoe het met anderen gaat. Veel succes!  
14 nov 18 door lid: Homersan
Waar laten jullie een lichaamsanalyse doen? 
14 nov 18 door lid: linazwina
Enerzijds bij mijn diëtiste (Laurence Moretti) voor gewicht en samenstelling (spiermassa, vet verhouding) en voor huidplooimeting (accurater vet%) op mijn fitness. Grz.  
14 nov 18 door lid: Homersan
Goed dat iemand nog eens toont dat gewichtsverlies niet het belangrijkste is. Je bewijst dat je zwaarder kan worden, maar feitelijk toch de gezonde kant opgaat en er beter zal uitzien :-). 
16 nov 18 door lid: mvereecken
Thx mvereecken, Was altijd mijn bedoeling om voorbij "gewicht" en "kilo's" te kunnen kijken. En vooral ook dat anderen rondom mij dat beginnen te herkennen. Mijn dietiste moest ook mee kunnen gaan in dat verhaal en heb het geluk dat mijn fitness meer een verdoken bodybuilding center is, dus die zijn ook continu met spiermassa vs vet verhouding bezig. Dat helpt wel om de dingen meer in perspectief te plaatsen. Je kan 100kg wegen bijv, wat voor de "normale" mens altijd teveel is. Maar als er daar van 80 a 85kg vetvrije massa zijn ben je eigenlijk zeer gezond bezig. Moeilijk om het merendeel van de mensen daarvan te overtuigen. En nu probeer ik meer voorbeeld te geven door te doen ipv te zeggen en dat lijkt wel te werken. Groeten en nogmaals bedankt voor de steun!!  
19 nov 18 door lid: Homersan

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Homersan's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.