Emilie_3's Logboek, 27 jun 19

😂 avondgoestjes wegwerken met lessen japans yay

Bekijk Dieet Kalender, 27 juni 2019:
1540 kcal Vet: 41,23g | Eiwit: 63,99g | Kolhy: 232,89g.   Ontbijt: Melk (Halfvol), Colruyt Cornflakes. Lunch: Printana Prinsessenbonen, Colruyt Everyday Beenham Meesterlyck, Salade met Diverse Soorten Sla, Mayonaise, Maïs, Ei. Diner: Bruine Boterham, Materne Aardbeien Confituur. Snacks/Andere: Pannenkoeken, Waterijsje. meer...

11 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 22
Reacties 
Je leert enkel Hiragana, geen Kanji? Japans, net zoals Koreaans (waarvan Japan hun script hebben via Paekje periode in Korea) kent een "mixed script", dwz eigen alfabet met chinese characters. 👍 Top! Mens sana in corpore sano. 
27 jun 19 door lid: 001.dark.horse
Nu eerst dit deel :p de rest komt ook nog maar dit was de eerste paar lessen ^^ 
27 jun 19 door lid: Emilie_3
Eerst hiragana dan katakana dan kanji :p 😂 beetje bij beetje  
27 jun 19 door lid: Emilie_3
Oooh, lijkt me óók wel leuk 🙂 Ik houd er ook van, van taal 🤗 Via welke organisatie ben je erop gekomen? 🤗 
27 jun 19 door lid: helenaatje
Veel succes!!! Tip: zoek een plaats zoals bv een kerk, cultureel centrum etc. waar veel Japanners komen en oefen Japans met hen. Veel van de gehuwde Japanse vrouwen werken niet en hebben niet zoveel sociaal contact. Uit ervaring weet ik dat vocabulair en grammatica leren het gemakkelijkste is, maar actieve talenkennis (luisteren en spreken) het moeilijkste is. En heb geen angst fouten te maken want dat kan jouw vooruitgang belemmeren (dit was bij mij het geval). Ik zelf heb geen Japans, maar jaren geleden Koreaans geleerd. Spijtig genoeg niet onderhouden wat je wel moet doen met zulk een totaal andere taal. Oh ja en tv soaps met ondertitels die je volgens mij wel kunt vinden op internet. (of manga, niet zo mijn ding) 
27 jun 19 door lid: 001.dark.horse
Lijkt me nog moeilijker dan Chinees, behalve dan misschien de uitspraak? 
28 jun 19 door lid: greetheyvaert
Ik leer het via een app om eerlijk te zijn :p bunpo Ik kijk ook japanse series vind je ook op netflix en ik volg diverse japanse mensen op instagram :p helpt ook wel zo kan ik beetje bij beetje alles leren zal wel heel lang duren ^^ maar ik zie dat zitten  
28 jun 19 door lid: Emilie_3
Ik weet niet of dit moeilijker is of chinees :p denk dat ze beiden een uitdaging vormen  
28 jun 19 door lid: Emilie_3
Je meent het😍. Pas daar mee op yoh! 35 jaar geleden heb ik samen met mijn oudste dochter 2 jaar avondschool Japans gevolgd. Het gevolg, dochter woont nu 12 jaar in Tokyo met Japanse schoonzoon en 2 kleindochters. We hadden een Chinese strenge lerares en wat ik van haar leerde weet ik nog altijd. Na die 2 jaar duwde ze m'n dochter een briefje in de hand dat ook in de unief op het plakbord hing. Au-pair job in Osaka, en de ouders kozen haar omdat ze wel nog niet perfect sprak, maar als dochter van een onthaalmoeder heel goed met kinderen omging. Toen ze terugkwam had ze heimwee en deed aan wat wedstrijden mee. Won 2 keer een trip en cursus in Kyoto. Daarna kwamen er Japanse meisjes hier studeren en logeren. Toen ze met een groepje in een klein japans restaurantje zaten en een foto wilden nemen, zat er een japanse man in de weg. onze dochter vond er niet beter op dan hem te vragen "watashitachi no shashin o totte itadakimasu ka". "kan u een foto trekken van ons aub.". Die man keek heel verbaasd, deed wat hem gevraagd werd, nodigde na een gesprek heel het groepje + de eigenaars van het resto uit op een bbq. 14 dagen later zat hij met onze dochter die nooit een vrijer wou in Venetie, en toen ze terugkwamen vroeg hij ons haar hand. na een jaar huwden ze (juni 2003).  
28 jun 19 door lid: alianaoiseaux
ik leer nog voort Japans met 'Erin's challenge', en op m'n smarthphone heb ik 'duolingo'. Heb ook nog een stapel 'nihongo journal''s door te lezen en 'japanese for busy people'. Ben er nu 4 keer geweest mee dankzij onze lieve schoonzoon. ik blijf dan 3 maanden, ook om mee te helpen in het drukdrukdrukke huishouden. het is nog een een traditionele familie, onze Hiroshi is oudste zoon en zorgt voor zijn inwonende ouders maar is heel vaak op reis voor de firma waar hij werkt. dus...dochter zorgt voor kinderen, ouders, en help ook in het bedrijfje van schoonpa. Gelukkig zijn het superlieve mensen, we komen goed overeen. 
28 jun 19 door lid: alianaoiseaux
Oh super! Ja het is eigenlijk ook wel een droom van mij om naar daar een reis te maken en alles te beleven dat ik maar kan :p en ik vind dat nu eens gewoon een superleuke taal! Ik hoop dat ik op een dag ook zo goed Japans zal kunnen 😍😍😍 
28 jun 19 door lid: Emilie_3
enne...ik ga niet spreken over schrijven, maar japans leren spreken is echt wel gemakkelijker als Chinees, tenzij je in een bedrijf of zo terechtkomt want dan zit je met een aantal beleefdheidsvormen. en als je ginder bent, zal je hen begrijpen als ze niet te snel praten. Maar als ze dan tegen elkaar praten vergeet het dan maar. Vergelijk het met ABN, Aantwaarps en West-vlonders. onze dochter heeft eerst leren tetteren in Osaka, nu spreekt ze de taal van Tokyo, maar als ze echt kwaad is gaat ze over in Osaka-taal. Dan weten ze dat ze beter vriendelijk blijven! het enige woord dat ik nog altijd niet gezegd krijg is shitchakushitsu (zeg: shtchakushtse) = pashokje. inside grapje...we zaten aan tafel met thee, koekjes en vriendin Natsuko. Ik laat iets vallen en ik hoor haar vragen "taske thee?"...euh...danku, I allready have tea, zeg ik verbouwereerd want zij kan geen Nederlands, enkel japans en engels...zij dubbel van het lachen...ze had "tasukete" gezegd..."ik zal helpen". 
28 jun 19 door lid: alianaoiseaux
van 21 juli tot 21 augustus komt onze dochter met de kleinkinderen trouwens naar hier. gaat moeilijk worden voor het dieet denk ik. Alhoewel, als ik de berg huiswerk zie die de meisjes meekrijgen! In Japan begint het schooljaar in april en eindigt in mei. eigenlijk hebben ze nu ook maar 3 weken verlof, maar in de heetste zomerweken doen ze minder theorie en meer activiteiten op school, dus het mocht. op voorwaarde dat ze hun werk meebrengen dus. buiten lessen en huiswerk is dat bvb. een beer maken in jeansstof. 
28 jun 19 door lid: alianaoiseaux
Amaai ja dat is inderdaad een groot werk!! ^^ geniet ervan is je gegund!  
28 jun 19 door lid: Emilie_3
😂 hahha tasukete :p ik zou ook zo zijn ik heb allesinds nog een hele lang weg te gaan maar zie dat echt zitten! 
28 jun 19 door lid: Emilie_3
Wat een fijne verhalen! Bedankt om te delen Aliana 😄 Veel succes en plezier, Emilie! Talen leren is zo fijn 
28 jun 19 door lid: Elkedemey
Waw, dat is knap.👍 
28 jun 19 door lid: Artwiest
Ik heb zelf Chinees gestudeerd in avondschool, tot 3e leergang. Het eerste jaar lukt dat nog aardig maar nadien moet je er bijna dagelijks mee bezig zijn. Niet eenvoudig als je vele andere interesses hebt en een voltijdse job. Bovendien werkt het brein ietsje trager op je 50e dan op je 30e, 40e, ... Desondanks heb ik het altijd leuk en interessant gevonden. Wat het Japans betreft, altijd gefascineerd geweest maar helaas tot nu toe nog niet in Japan geweest. Een vriend van mijn broer is Japanoloog, getrouwd met Japanse en heeft 2e dochters. Maar ze wonen in België. Binnenkort ga ik samen met zin vrouw koken. Zij heeft een cateringbedrijfje voor feestjes en evenementen (GOHAN). En hij is een uitstekend goed vertaler van Japanse literatuur (oa enkele boeken van Murakami). Heeft in Nederland een prijs gekregen voor een bloemlezing van Japanse kortverhalen. En hij heeft nu zelf een boek geschreven over JAPAN, als reactie op alle clichés die er bestaan over de Japanner en de Japanse samenleving. 
29 jun 19 door lid: greetheyvaert
@Greetheyvaert...Gent ? Tokyo street food ? Plezant dat je mee gaat koken. We hebben hier in Antwerpen ook zo onze vrienden. Saveurs de Yamada, zij is van geboorte Française, hij Japanner. Hij kookt volgens de 'kaiseki', maar Koji-san laat ook wel eens graag merken dat hij in Frankrijk meer leerde kennen dan zijn vrouw Cathy. ze hebben 1 dochter. De thee die je er drinkt komt van een vriendin met een theeplantage in Japan. De Belgische eigenares is een vriendin van het gezin waar onze dochter au-pair was, en onze Chinese lerares plukte elk jaar in de vakantie mee thee, en zo is de cirkel rond. Cathy geeft ook theeceremonie's, soms ook in de japanse tuin in Hasselt. en 's middags eet je zoals in Japan zelf goedkoop. Bento A of B, of op aanvraag vegetarisch. met rijst en een soepje. en eventueel een dessertje. Lactose of glutenvrij, geen probleem, diabetes, geen probleem! een ander adresje waar ik graag ga is 'op is op'. zij japans, hij Belg, 2 kindjes. Piepklein, doen nu enkel afhaal. Elke dag een andere gezonde Bento, en kleine gerechtjes zoals takoyaki, glasnoodles met groentjes, gyoza, soesjes met matcha,...en als je met een gezelschap zit waar iedereen zo z'n allergie heeft, even verwittigen vooraf en je bestelling is ook 100% veilig.  
29 jun 19 door lid: alianaoiseaux
Aha! De Honorifieken niet vergeten! Fantastische grammatica uitvinding. Want enkelvoud, meervoud, verleden, huidige en toekomstige tijd is voor watjestalen. In het Japans is het belangrijk dat je het juiste niveauverschil met je toehoorder in je vervoeging steekt. Gewoon 'eten' zeggen was al een ramp.. tegen een lagere in rang? 'kuu'. Tegen een gelijke/neutrale? 'taberu'. Tegen een hogere in rang? 'omeshiagaru' alstublieft.. En waag het niet om je vergissen, want... ! Ahhh.. Those were good times... :)  
29 jun 19 door lid: papa_guy

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Emilie_3's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.