001.dark.horse's Logboek, 11 mei 23

Ik heb mijn slaap geprioriteerd over beweging, maw niet om 5 opgestaan maar iets na 6 (dus 6 uur geslapen) en gaan werken. Echter om toch momentum niet te verliezen na het werk gaan lopen en na veel afzien 10k gelopen in 1 uur 15min. Benieuwd hoe ik me morgen zal voelen. Mijn gebruikelijke overnight oats met fruit gegeten en dan mezelf iets gegund voor het 10k lopen, Korean Noodles (ik weet het, veel carbs) met rundsvlees, black bean sauce en wat Kimchi. Dat zal het laatste zijn dat ik eet tot zaterdagochtend, 36 uur water fast. Morgen koffie, veel water en enkele Monster Ultra White (zero carbs, zero calories, ja ik weet dat het niet goed is, maar het geeft me wat steun en het breekt de fast niet). Zondag zal Cheat Day en geen IF zijn want dan heb ik mijn dochter, ik ben gescheiden, beter dat ik ook eet als zij eet.

3 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Als monster ultra sucralose bevat, stijgt je bloedsuiker wel en dus is je vasten eigenlijk om zeep. Ik drink enkel koffie, thee en water tijdens het vasten. 
11 mei 23 door lid: yuliya6148
@yuliya Nope. 6 jaar geleden Keto gedaan (wat ik nu niet doe), toen veel cola zero en Monster Ultra white gedronken. Ik bleef gewoon in ketosis. Keto is fantastisch met resultaten gegarandeerd. Echter, veel werk om tegenwoordig koolhydraten helemaal te vermijden, vandaar doe ik liever low carb en IF. Overigens destijds ben ik met Keto zonder problemen 8 kilo in 2 maand afgevallen, maar zoals gezegd het is veel werk eten in het oog te houden voor verborgen koolhydraten. Liever IF met low carb en af en toe water fast waarna ik steeds in ketosis ben. Plus werking van autophagy (simplistisch gezegd opruimen afval in lichaam op cel niveau), stressing metabolism. Hier een short over autophagy https://youtube.com/shorts/Tz3m-0x29rg?feature=share 
11 mei 23 door lid: 001.dark.horse
Ik doe ook low carb en IF. Autofagie gebeurt niet als je zoetstoffen hebt gegeten. Of toch een pak minder. Kijk eens bij Dr. Michael Mosley en Glucosegoddess op instagram, over bloedsuikerpieken. Hij zegt wel dat tot 50kcal aan melk in de koffie of 27kcal miso soup eigenlijk de fast niet breekt, maar niet iedereen is het daarmee eens. Ik ben 31kg afgevallen en heb bijna al mijn spiermassa behouden door IF 16/8 en geen calorieën drinken tijdens mijn fast. Monster heeft eigenlijk calorieën, zo'n 10 per blik. Ik kan je niet tegenhouden het te drinken, ik wou alleen zeggen dat het je zuiverend effect niet ten goede komt. Ookal ben je tot 50kcal en zonder koolhydraten nog in ketosis. 
12 mei 23 door lid: yuliya6148
Het doodt ook de goede bacteriën in je darm, die heel erg belangrijk zijn bij het afvallen en gezond blijven. Zero calories maar puur bewerkte stoffen is niet gezond. 
12 mei 23 door lid: yuliya6148
Ik wil niet gemeen zijn hoor, ik zou het gewoon heel sneu vinden moest je harde werk (RESPECT HIERVOOR) minder effectief zijn. Als jij je zelf beter voelt met monster en het daardoor wel aankan, en anders misschien niet. Doe het dan gewoon. 
12 mei 23 door lid: yuliya6148
@yuliya6148: ik drink tijdens m'n 16u vasten koffie met Canderel. Doe ik dan alles weer teniet? Dat wist ik niet! 😳 
12 mei 23 door lid: Fateje
Je doet niet compleet 'alles' te niet, maar het zou veel beter zijn zonder de candarel. Dat zorgt er bij de meeste mensen namelijk voor dat je wél bloedsuikerpieken krijgt en insulinerespons. Dus ook nieuwe vetopslag. Michael Mosley raadt zoetstof af in de fast800, buiten in de eerste paar weken mss stevia om het gewoon te worden minder zoet te eten. Hij vindt een theelepel volle melk beter dan zoetstof als je toch iets in de koffie doet. Fast800 gaat eigenlijk gewoon ook over hoe veel mogelijk onbewerkte voeding. Niet om puur keto. Dus het hangt er vanaf wat je doel is. Veel keto-ers eten erythritol en stevia. 
12 mei 23 door lid: yuliya6148
Het kan zijn dat MM in 'de snelle 800' (het eerste boek) zei dat af en toe zoetstof wel mocht, maar het boek is herzien (nieuwste boek is fast 800 keto) en hierin zegt hij dat je er best afblijft.  
12 mei 23 door lid: yuliya6148
Maar het zijn maar richtlijnen, iedereen moet aanvoelen wat voor zijn lichaam werkt. :D 
12 mei 23 door lid: yuliya6148
Middagpauze. Gewoon ter informatie en ook iedereen is anders (genen, levensstijl etc.), plus je moet doen wat werkt voor jou. 1) Tot 50kcal (zoals hierboven vermeld) zal "not break a fast" 2) Artificial Sweeteners hebben zo goed als geen effect op bloedsuikerspiegles, enkel minimaal en met geen directe impact op short-term fasting. 3) Lange termijn en veel consumptie van sucralose kan impact hebben op de darmen, klemtoon kan!, ik eet overigens probiotics zoals griekse yoghurt, kimchi, zuurkool. 4) Belang te sporten, cardio + weights, geen verlies van spieren. Zoals gezegd men moet doen wat voor jezelf werkt en oever kleine zaken die negeerbare impact hebben maar een steuntje zijn, doen zou ik zeggen, althans voor mij. @yuliya ik deel gewoon mijn ervaring en chapeau voor wat jij al gerealiseerd hebt. 
12 mei 23 door lid: 001.dark.horse
1)elke calorie verbreekt je fast.. zelfs gewoon kauwgom.. autophagy breekt direct af en slaat om in Mthor.. 2) sucralose piekt niet het bloedglucose niveau maar maakt u insuline wakker insuline wakker is de lever die glucagon begint af te scheiden waardoor u bloedglucose omhoog gaat.. acesulfaam-k in u monstertje is 100x sterker dan suiker.. en heeft 100% zeker effect op uw fasting..zal insuline wakker maken en zal grelin produceren waardoor je honger krijgt 3) elke vorm van koolhydraten zet zich om in glucose..glucose omhoog= insuline omhoog..insuline omhoog is vetcellen gesloten. 4) toegevoegde suikers per gram = 50/50 glucose en fructose.. glucose is nog niet zo het probleem in dit geval, fructose gaat rechtstreeks via de lever en wordt 100% omgezet in vetten..4) cardio en krachttraining zijn goed voor lichaam en geest maar denk eraan dat wanneer men sport nor-adrenaline en cortisol vrijkomt..die dan terug insuline pieken en gans u verhaaltje begint opnieuw.. en aub begin niet over 14 dagen trainen en 2kg spieren bijgekweekt te hebben gelijk iedereen hier loopt te verkondigen.. trainen is spieren scheuren = inflammatie door vocht=gewichtstoename 5) autophagy begint pas na minimum 17-18uur.. dus als je denkt met 24u fast iets significant uit te lokken dan wens ik u veel succes. alles onder 3 dagen is enkel voor gewichtsverlies.. na 3 dagen activeer je echte stemcellen om celreparatie te bekomen 6) het zijn net de kleine details die het resultaat geven, maak uzelf dus niks wijs..en schrijf alles op in uw dagboek..OOK uw bakvetten zijnde boter/cocosolie etc.. 80% van de mensen doen dat niet en overeten in hun dieet zonder ze het weten.ALLES afwegen 7) als je enkel focused op keto dan kan je idd een klein aantal koolhydraten en suikers verdragen.. fasting heeft daar totaal niks mee te maken en is een gans andere manier van handelen. water met eventueel wat vers citroensap,en wat pink salt en max 2koppen koffie per dag..liefst zelfs geen voor de rest moet uw mondje dicht blijven voor gans de dag..dan fast je al de rest is larie succes verder 
12 mei 23 door lid: domieke

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


001.dark.horse's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.