eveliencoppens25's Logboek, 02 jun 20

ik heb het keer gevraagd aan mijn dietiste hoeveel calorien ik dan mocht eten per dag en ze zegt het volgende:

Om op jouw gewicht te blijven moet je ongeveer 1966 kcal per dag opnemen; wil je vermageren moet je daar sowieso onder gaan.
Als je tot 0,5kg per week wilt afvallen, mag je niet veel meer dan 1500 kcal eten per dag.

ik eet nu rond de 1.000 calorien per dag is dat dan niet te weinig of is dat ook goed of zou ik dat ook best keer aan mijn dietiste vragen?

groetjes evelien

Bekijk Dieet Kalender, 02 juni 2020:
970 kcal Vet: 39,34g | Eiwit: 50,75g | Kolhy: 102,23g.   Ontbijt: Water, Carrefour Smeerpasta, Boerkens Volkorenbrood, Philadelphia Philadelphia Light, Druiven. Lunch: Water, Kalkoen Worst, Broccolipuree. Diner: Druiven, Water, Carrefour Kipfilet Flinterdun, Philadelphia Philadelphia Light, Boerkens Volkorenbrood. Snacks/Andere: Water, Danone Vitalinea en Fruits, Mokkataart, Water, Druiven. meer...

13 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Heb je nog honger als je je beperkt tot 1000 calorieën? Want dat is sowieso een no-go, dan haal je die calorieën uit de foute voeding. Als je ze voor gezonde dingen gebruikt en geen honger lijdt, zie ik er het probleem niet in. Al zou ik me niet bewust beperken tot 1000 per dag, maar zo heb je wat speling voor wel eens een extraatje zonder boven de 1500 te komen. 
02 jun 20 door lid: Anne-Fee
anne-fee het is niet dat ik echt honger heb(want mijn maag rammelt niet) ik heb wel het gevoel dat ik zo wel een leeg gevoel heb zo van ik heb niet echt genoeg maar heb wel zo iets van hmm kzou toch nog wel iets kunnen eten maar of dat dan echt van de honger komt of dat het van de goesting komt dat weet ik niet. 
02 jun 20 door lid: eveliencoppens25
Je moet je BMR berekenen (calculators via google). Dat is op basis van je lengte, gewicht, leeftijd en beweging (staande job is ook beweging). Als je dan idd wil afvallen moet je minder calorieën innemen of meer bewegen. Je moet 7000 kcal minder eten of meer bewegen om 1kg af te vallen. Maar minder dan 1500 kcal per dag eten is een crashdieet en ongezond op lange termijn (jojo-effect). 
02 jun 20 door lid: Vlientje
Ik zou echt niet onder de 1500 kcal gaan als je resultaat wil op lange termijn. Je kan dan beter de gewoonte nemen om elke dag na je avondeten (of voor het ontbijt) een half uurtje te wandelen 
02 jun 20 door lid: Vlientje
1000 is echt heel weinig. Mij hebben ze gezegd dat je niet onder de 1200 kcal mag gaan. 
02 jun 20 door lid: fatihanekhla
Ik snap dat niet zo goed vlientje. Kan jij soms mijn bmr niet berekenen voor mij. Ik ben 147 cm groot ik weeg 64,7 kilo en ik ben 30 jaar ook doe ik staand werk. Ik werk in de keuken. 3,5 uren. 
02 jun 20 door lid: eveliencoppens25
Graag ! Volgens https://happyhealthy.nl/bmr-berekenen/ mag jij 2052 kcal per dag innemen om op gewicht te blijven. Heb normale lichaamsbeweging gekozen. Persoonlijk zou ik niet lager dan 1550 kcal gaan. Dat is 500 kcal per dag minder eten. Geeft je een 1/2kg per week. Wil je toch meer afvallen, raad ik aan om gewoon extra te bewegen. :) Geloof me crashdieten komt niet goed... 7 jaar geleden ben ik van maatje 54 naar maatje 38 gegaan met proteïnedieet (1000 kcal/dag). Resultaat na 3 jaar stond ik terug halfweg mijn startgewicht en is het een strijd om er een kilo af te krijgen. Laat je niet ontmoedigen als het niet snel genoeg gaat ! Je komt er wel Grtjs, naamgenootje 
02 jun 20 door lid: Vlientje
Bedankt vlientje 
02 jun 20 door lid: eveliencoppens25
Zo blij dat er iemand sensibele informatie geeft, @Vlientje. Ik zie hier echt te vaak veel te lage caloriedoelen passeren.  
02 jun 20 door lid: thisismytigersuit
Hallo allemaal, ik ben maandag gestart en gisteren voor 1ste keer logboek ingevuld.. nu zou ik 1800kcal per dag mogen eten.. maar ben gisteren maar aan 895 gekomen.. en dit zonder honger.. en regelmatig iets te eten.. 
03 jun 20 door lid: jillsterckx1
Als je te weinig eet gaat je lichaam wanneer je iets gaat zondigen alle vetten en teveel aan koolhydraten opnemen in reserve omdat je je lichaam te kort doet op andere momenten , je gaat dus niet vermageren of je gaat geen vetten verbranden! Dit ga je ook niet uithouden! Dit had ik telkens voor toen ik zogezegd op regime ging door weinig te eten, nu moet ik 1600 cal eten wat meer is dan wat ik gewend was en ik vermager. 
05 jun 20 door lid: HeidiDave1977
Klopt helemaal ! Heb dezelfde ervaring waardoor mijn maagverkleining zelf weggegooid geld blijkt 
05 jun 20 door lid: Vlientje
@vlientje bedankt voor de info. Ik eet dagelijks max 1100 calorieën omdat deze app me dit heeft aangeraden om gewicht te verliezen. Dit is dus blijkbaar niet ok :-/ hoeveel raadt calorieën raadt Fat Secret jou aan om te vermageren? 
06 jun 20 door lid: jmaricq81
Volgens fatsecret 1600 volgens het voorgeschreven dieet 1700. Als ik de avondsnack van het voedingsschema niet neem schommel ik rond de 1500. Heb geen honger, geen zin om de frigo of snoepkast leeg te plunderen. Laat tussen de maaltijden en snacks s morgens 2u tussen, in de namiddag eerder 3u.  
06 jun 20 door lid: Vlientje
Hey mischien is dit wat laat maar vlientje heeft het echt goed uitgelegd. Maar er is een klein verischil tussen bmr (Basal metabolic rate) en tdee (Total Daily Energy Expenditure) deze worden vaak omgewisseld. Zelfs bij sites dat de tdee uitrekenen word dit bmr genoemd. Dus wat vlientje heeft uitgerekent was de tdee(dus wat je op een dag verbruikt met activiteiten bij) de bmr is hoeveel kcal je lichaam nodig heeft om te blijven functioneren zonder problemen als je niks doet. En hier mag je zeker niet onder gaan. dit is bv voor evelien 1260 kcal/dag(dit heb ik uitgerekent met de tabel van henry 2005) dus hier zeker niet onder gaan! Hopelijk helpt dit wat 😅 
09 jun 20 door lid: laure.vl18
dank je wel laura 
09 jun 20 door lid: eveliencoppens25

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


eveliencoppens25's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.