001.dark.horse's Logboek, 14 jul 23

Gewicht registratie (niet in logboek) voor 14 juli 2023
83 kg Tot nu toe verloren: 3 kg.    Nog te gaan: 1 kg.    Dieet gevolgd: Redelijk Goed.
Gewichtsafname van 0,6 kg per week

2 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Nu nog werken aan een beter slaappatroon. Momenteel gemiddeld 5-6 uur (sinds laatste 10 jaar), het moet naar 6-7 uur (ideaal 7 voor mij), want gemerkt dat slaap buiten mentale, intellectuele impact, het ook een hele grote invloed heeft op spieren (opbouw tijdens recovery, sleep) en gewicht (effect cortisol). 
14 jul 23 door lid: 001.dark.horse
Ik vind het heel moeilijk om op keto/low carb meer dan 5-6u te slapen. Alsof ik heel de nacht vol adrenaline zit en blijf wakker liggen. Als ik koolhydraten eet gaat het over. Dan slaap ik net te veel en te lang. 
14 jul 23 door lid: haludiel
@Haludiel: Ik heb al een soort plan en ga wat zaken uitproberen. (1) Allereerst vroeger naar bed, rond 23:00, ik ga meestal tussen 00:30-01:00 (soms later) naar bed en sta op tussen 6:00 - 6:30 (2) Geen elektronica, PC, tablet, TV half uur voor het slapen gaan (ik neem vaak zelfs tablet mee naar bed, gedaan daar mee) (3) nieuwe totaal verduisterende gordijnen gekocht die ik straks ga ophangen (4) Indien mogelijk voor het slapen gaan, kort wandelingetje maken om mijn geest tot rust te brengen, ik ben een piekeraar.(5) Als er toch nog zaken door mijn hoofd blijven spoken, alles opschrijven, van mij AFSCHRIJVEN, dus verhuizen van mijn hoofd naar papier. (6) Als hulpmiddel heb ik ook nog een melatonine-spray gekocht (1 spray voor het slapen gaan). Nu eens zien wat voor effect dit alles, betere slaaphygiene, gaat hebben. Wat betreft jouw geval, dit is geen keto maar kan best nog passen bij low carb, drink een glas WARME MELK met een klein beetje (beetje!!!) HONING voor het slapen gaan. 
15 jul 23 door lid: 001.dark.horse
ivm Honing, zelf heb ik thuis vloeibare Stevia die ik gebruik om bepaalde zaken zoeter te maken. Honing hoort niet thuis bij Keto, maar met mate (1 klein lepeltje per dag) is het voor low carb geen probleem. 
15 jul 23 door lid: 001.dark.horse
Inderdaad, kan gebeuren bij keto. Niets aan de hand als je je uitgeslapen voelt. Banaan heeft een rustgevende werking, maar past dan weer niet in keto :-( Persoonlijk bevalt lowcarb me beter, maar ik geloof dat elk lijf anders is, en bijgevolg is het voor iedereen wat zoeken. Denk ik toch ;-) 
17 jul 23 door lid: caroline_cooreman

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


001.dark.horse's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.