Sandrabrowaeys's Logboek, 27 jun 18

Beetje teleurgesteld, ik ga heel traag vooruit de laatste weken, slechts 100gr om de 2 dagen eraf. Ik eet tss de 1200 & 1300 calorieën. Ik ga dagelijks wandelen en 1x per week sporten. Ik snoep niet, geen frisdrank, en eer praktisch geen aardappelen of pasta. Wie weet raad???

5 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Beetje meer eten? Je lichaam zal in overlevingsmodus gaan en stoffen opslaan in plaats van ze te verbruiken. Bovendien is traag afvallen beter dan snel, je hebt meer kans om de kilo's definitief kwijt te raken. 500gr maximum per week wordt aangeraden. 
27 jun 18 door lid: FemkeCT
Ik blijf erbij: keto-dieet. Heb zoveel dieeten geprobeerd, en keto is het beste wat ik al deed. Veel vet eten met wat eiwitten en geen koolhydraten en suikers. Meer is dat niet.  
27 jun 18 door lid: birdy_
En dan geen energie hebben en ook niet sporten :) Beter wél koolhydraten eten en bewegen. Ahja, whatever floats your boat ;) 
27 jun 18 door lid: FemkeCT
koolhydraten zijn echt geen taboe hoor ! alles met mate eten en sporten is nog altijd het beste "dieet" . de media moet je al zeker niet geloven want de ene maand zijn koolhydraten en vetten slecht en dan is het weer suikers en eiwitten ..  
27 jun 18 door lid: KV1991
Ik ga het nog eens aanhalen, heb alles zelf ondervonden, 20 weken bezig, van 86 naar 66,2 kilo. Ik eet nu ongeveer tussen 1750 en 2000 calorieën per dag, ik fiets 2-3 keer per week. Ik eet veel koolhydraten, ik eet veel eiwitten, 1/3 ten opzichte van eiwitten zijn vetten, tussen 75 en 100 gram natuurlijke suikers en +/- 15-25 gram vezels (moet nog beter worden), vorige week 2 keer frit met boulet gegeten en 1 keer pita vlees, zondag croissants en balletjes in tomaten saus en toch maandag morgen 1,1 kilo afgevallen. Stop met wegen om de twee dagen, weeg je 1 keer per week en hou je aan je schema van gezond eten, maar 1200-1300 is volgens mij te weinig, durf te eten, durf die eiwitten en koolhydraten opeten, ik ben er zeker van dat je tussen 1400 en 1500 sowieso al beter resultaat gaat halen op een week.  
27 jun 18 door lid: MrBiestie
Helemaal akkoord met Mr Biestie,zelf ben ik ook met gemiddeld 1500 cal in ongeveer 20 weken 20 kilo kwijt.Heel normaal en zelf zeer goed 100 gram per dag minder.Maar bekijk het per week NIET DAGELIJKS,Momenteel moet je meer vocht tot je nemen door de hitte .Dit ben je vlug weer kwijt maar dit geeft wat meer gewicht.1 x per week sporten is wel weinig probeer 3 x 1 u liefstkorte kracht training.Dit werkt na de oefening nog +- 6 u.Neem de dagen van sport wat meer eiwit tot je(ei ,kwark,+20 Milner kaas).Ik blijf momenteel +- op gewicht met een gemiddelde iname van 1900 cal.Mijn lichaam verminderd wel in vet door de oefeningen. 
27 jun 18 door lid: pekkie1975
Hopelijk heb je iets aan mijn ervaring… Ik ben 17 kg afgevallen door koolhydraten en eiwitten te scheiden en door veel (goede) vetten te eten. Ik beperkte tijdens het afvallen mijn inname van koolhydraten tot 50 gr/dag (keto), tegenwoordig eet ik ongeveer 80 gr/dag. Ik let weinig op kcal, ik zie in mijn logboek dat ik gemiddeld 1500-1600 kcal at tijdens de dieetfase. Mijn bloed wordt regelmatig getest, ik heb geen tekorten, mijn dokter is telkens verwonderd hoe perfect mijn cholesterol is. 's Morgens eet ik een hoop fruit, tijdens de middag eet ik een slaatje (zomer)/soep (winter) en tijdens de avond een zware maaltijd met groenten en vlees/vis/kaas. Ik voel mij veel gezonder dan voor het dieet, ik eet heel gevarieerd en seizoensgebonden. Ik heb nooit eerder zo lekker gegeten en met zoveel plezier gekookt. Ik viel 1 kg per twee weken af, dus echt traag en frustrerend, maar het lukt ondertussen al 3 jaar moeiteloos om mijn streefgewicht (51 kg) aan te houden. Wanneer ik niet afviel of wanneer ik nu bijkom, dan is het eerder gelegen aan het feit dat ik te weinig water drink dan dat ik niet goed meer combineer/teveel snoep/buiten het dieet eet (1 tot 2 keer per week) of omdat ik te laat eet (nooit na 18u). Dus, hou vol, wees geduldig, geef je lichaam (en je huid!) tijd om zich aan te passen. Als je vindt dat minder koolhydraten eten/scheiden de levensstijl of het dieet is dat voor jou werkt, laat je dan niets aanpraten door anderen. Let er vooral op wat je lichaam jou terug vertelt over de nieuwe manier van eten, en geniet van de heerlijke recepten die je met minder koolhydraten kan maken. Veel succes! 
27 jun 18 door lid: Noirissima
Klopt wat er verteld wordt die Pekkie1975 en Noirissima. alleen zijn de koolhydraten wel nodig als je sport, anders ga je je zeer flauw en vermoeid voelen, geen fut hebben en spiermassa verliezen ook. De koolhydraten zijn je benzine voor het sporten en heb je geen koolhydraten en suikers meer, dan gaan ze spieren opeten :-), waardoor je spiermassa verliest, maar dat is eigenlijk de bedoeling niet. Sport je niet, dan kan je idd koolhydraat armer dieet doen. Is maar wat je noden zijn :-) 
27 jun 18 door lid: MrBiestie
Ik zou ook voorstellen aan de mensen die de kluts kwijt zijn, dat je intikt in google, wat doen koolhydraten, suikers, vetten, vezels en eiwitten met je lichaam, waarvoor zijn ze nodig of niet nodig en eens je dat allemaal begrijpt hoe dat in elkaar zit, kom je zeer ver en ik verbaasde me zelf ook, hoe een interessante materie dat was :) 
27 jun 18 door lid: MrBiestie
Bedankt vr de tips 😊 
27 jun 18 door lid: Sandrabrowaeys
Het is inderdaad zo dat je moet eten naar je levensstijl. Ben je actief en ga je vaak sporten (ik sport bvb. min. 8u/week) dan heb je al je voedingsstoffen keihard nodig. Ben je minder actief en sport je niet, dan kun je wel keto gaan. Maar ik vrees dat het minder lang vol te houden is... Ik eet alles, maar bewuster en met mate. Vetpercentage is in 3 maand gezakt van 24% naar 17%... Het is maar wat je wil bereiken en op welke manier ;) Je kunt steeds een diëtiste raadplegen voor een dieet/voedingsplan op maat natuurlijk. Maar staar je zeker niet dagelijks blind op de weegschaal! 
27 jun 18 door lid: FemkeCT
Volledig correct FemkeCT en iedereen is anders, er zijn verschillende wegen om je doel te bereiken, maar wel enkel door te eten :-) 
27 jun 18 door lid: MrBiestie
Ik eet al een tijdje amper en ben 5 kg afgevallen. is waarschijnlijk niet gezond maar ik val snel af. volgens mij heb jij dit niet nodig dus ga voor een gezonde levensstijl en doe nie zoals ik doe. je komt er wel 
27 jun 18 door lid: thinspogir
@ thinspogir, ik heb nieuws voor je. Op deze wijze komen de kilo's er even snel weer bij . Je moet echt wel voldoende eten. Je lichaam gaat in spaarmodus en valt op den duur niet meer af. Wat erger is, alles wat je nadien wél eet wordt als vet opgeslagen omdat je lichaam in de war raakt. 
27 jun 18 door lid: bas2003
Ik weet dat het niet gezond is maar ik ben te dik dus moet afvallen 
28 jun 18 door lid: thinspogir
Als je weet dat het niet gezond is waarom probeer je het dan niet op een gezonde manier ? Dit gaat inderdaad trager maar de kilo's blijven er wel af ipv dat je een jojo effect krijgt .. 
28 jun 18 door lid: KV1991
Zoals hierboven beschreven reeds, 20 kilo op 20 weken, met gezond eten en geloof me, ik weet wel hoor :-) dus ik zou het toch anders gaan aanpakken als je het lange tijd wil volhouden. 
28 jun 18 door lid: MrBiestie
Tip: Track je cycle. Soms kan je aankomen daardoor! Kan 4 kilo verschillen in bepaalde gevallen. http://m.sante.nl/gezondheid/lijstjes-en-tips/7104/dit-is-wat-je-moet-weten-over-aankomen-tijdens-je-menstruatie 
30 jun 18 door lid: onheul
Bedankt voor de tips ga gezonder proberen eten 
01 jul 18 door lid: thinspogir

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Sandrabrowaeys's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.