kimmmerd's Logboek, 14 jun 18

Vandaag kreeg ik bij de fysio hetzelfde te horen als bij de dokter een paar maanden terug: "als je niet goed genoeg afvalt dan moet je toch wat beter je best doen." hij verwoordde het alleen anders. Volgens hem ben ik "te lief" voor mezelf in de sportschool. Jammer dat mensen dit soort dingen keer op keer tegen mij zeggen terwijl ik tegelijkertijd ook vertel over mijn trage schildklier en al het sporten en bewegen wat ik op het moment al doe naast mijn gezonde voedingsschema. Ik heb het idee dat mijn situatie nog steeds onderschat word.. Tuurlijk wil ik dolgraag afvallen maar ik vind niet dat ik daarvoor 5x per week hoef te sporten, 100 squats achter elkaar hoef te doen en met tientonner gewichten hoef te slepen om vervolgens ff een paar dagen niet te kunnen lopen (dat hoort erbij volgens hem jaja), of mezelf al het lekkers hoef te ontnemen. Ik denk dat ik die 0,8 kg die ik nu gemiddeld per week afval maar gewoon voor lief neem👍

Bekijk Dieet Kalender, 14 juni 2018:
1500 kcal Vet: 74,09g | Eiwit: 44,16g | Kolhy: 156,08g.   Ontbijt: Ekoplaza Gebroken Lijnzaad, Groene Thee, Campina Halfvolle Melk, Quaker Havermout (40g). Lunch: Komkommer, Garlan Verse Roomkaas met Kruiden, Groene Thee, Zonnatura Paprika Spread, Wasa Volkoren Cracker. Diner: Parmezaanse Kaas, AH Rucola, Olijfolie, AH Geraspte Goudse Kaas Belegen 48+, AH Pijnboompitten, Knoflook, AH Gesneden Uien, AH Basic Groene Pesto, Bio+ Penne Volkoren. Snacks/Andere: Campina Halfvolle Melk, Lay's Super Chips Heinz Tomato Ketchup, AH Kersen. meer...
2620 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

52 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 36
Reacties 
Dat is het juiste gewicht om af te vallen per week! Dat zegt mijn diëtiste, tussen de 0,5 en 1 kg per week is het best. Je doet het dus super, ga zo door! 
14 jun 18 door lid: Bonnie2608
@Bonnie2608 thanks! Vind ik ook een mooie afname van gewicht☺ Probleem is alleen dat ik hiervoor nogal schommelde en stond vaak stil dus sinds 3 weken heb ik mijn kcal hoeveelheid aangepast naar 1500 kcal per dag (wat eigenlijk veel te weinig is voor mij) maar nu pas val ik 0,8 per week af. Hiervoor heb ik al langere tijd tussen de 1600 en 2200 kcal geprobeerd te eten en sportte daar dan ook 4 of 5x bij, maar er gebeurde gewoon bijna niks op de weegschaal dus na 15 weken toch maar besloten om nog minder kcal te eten. En nu merk ik dat ik meer afval met minder sporten, blijft een beetje dubbel vanwege de lagere kcal inname. 
14 jun 18 door lid: kimmmerd
Ja dat snap ik! Dat is wel balen. Maar ik zou me niet teveel van anderen aantrekken, je probeert al zoveel te doen! 
14 jun 18 door lid: Bonnie2608
Inderdaad is 0,8 kilo per week heel goed. Afvallen blijft toch iets van de lange adem hoor. Zeker ook omdat het vol te houden moet zijn. 
14 jun 18 door lid: tumke
Ik vind 0,8 kg ook heel goed, ga zo door 😊 
14 jun 18 door lid: Rommeltjes
Tja, doktoren en fysiotherapeuten hebben nu eenmaal geen studie over voeding gevolgd. (Ik wel :) ) 0,5 kg voor dames, 1 kg P/wk voor heren, is 'standaard' 😉 je doet het dus heel goed! Extreem sporten is juist beter om niet te doen, sporten en bewegen wat je ook op lange termijn vol kunt houden en waar je plezier aan beleeft, is veel beter. Lekker zo doorgaan. Wel zorgen dat je geen trek krijgt! Moment v 'stilstaan' kennen de meesten wel die willen afvallen. En slapen... ook belangrijk 😃 Lekker zo doorgaan! Succes! 
14 jun 18 door lid: Melanos18
Ik vind het echt knap hoe je jezelf herpakt hebt en niet bij de pakken bent gaan neerzitten toen het minder ging. Mag je echt trots op zijn. Net als die 0,8 kg die je tegenwoordig per week afvalt. Dat is echt heel knap! Ga zo door!  
14 jun 18 door lid: Duhniesuh
Je gaat juist super goed nu! En mssn toch eens een andere tak van sport proberen? Niet zozeer om meer afbreken vallen, maar om er meer plezier uit te halen..? (Zover ik heb begrepen is sporten niet je hobby toch?) Met een vriendin naar zumba, kickboksen, paardrijden.. whatever.. als je er maar plezier aan beleeft! 
14 jun 18 door lid: elntien
0,8 is hartstikke goed, hij moet niet zeuren... 😉 
14 jun 18 door lid: bienknust
Met je 0.8 kg per week ben je juist super goed bezig! 1500 kcal kan laag zijn, maar als het werkt. Luister gewoon goed naar je eigen lichaam, dan weet je na een tijdje vanzelf of het ook goed voelt en is. 
14 jun 18 door lid: wvdzwart
Go girl! 0,8 per week is top💪🏽 
15 jun 18 door lid: thialdaagnes
Sporten moet wel leuk blijven. 8 ons per week is top 
15 jun 18 door lid: TommeyLou
Het gaat hartstikke goed zo!Als je dit volhoudt, omdat het leuk en goed te doen is, moet jij eens zien wat je na een paar maanden kwijt bent. 
15 jun 18 door lid: MargreethT
Ja jullie hebben gelijk🙂 Zo denk ik dus ook. Het moet wel leuk blijven, geen marteling anders is het niet vol te houden😥 Ik vind sporten inderdaad niet zo leuk en heb nog niet uitgevonden wat ik nou echt leuk vind, maar ik heb er wat meer variatie in gebracht. Eerst ging ik in een week: 2x naar de sportschool en 1x deed ik Zumba.Voortaan ga ik de ene week 2x naar de sportschool en de andere week ga ik 1x naar de sportschool, 1x 30min zumba en 1x 45min zwemmen. Heb ik toch wat meer afwisseling. Dan elke week precies hetzelfde.  
15 jun 18 door lid: kimmmerd
0,8 kilo per week is toch geweldig, heel knap 😁 Wat doe je precies in de sportschool? Want je noemt vooral conditie sporten, doe je ook aan krachttraining? Ik las laatst ergens dat je na een krachttraining 3 dagen lang meer vet verbrand. Dan zou je bijv. twee maal in de week een krachttraining kunnen doen en verder gewoon de beweging die je leuk vind (Zumba, zwemmen, wandelen?). En als je zoveel sport dan Kun je evt toch best iets hoger in kcal gaan zitten? Dat je op de sportdagen iets meer neemt dan de 1600 die je noemde. Je moet je kracht wel ergens vandaan kunnen halen natuurlijk. 💪🏼 
15 jun 18 door lid: brelbe
@brelbe ja dat zei mijn fysio ook over die meer vetverbranding als je krachttraining doet. In de sportschool doe ik altijd een halfuur krachttraining en 50 min cardio. Meer eten durf ik niet zo goed. Toen ik vooral nog naar de sportschool ging en 4 tot 5x sportte at ik tussen de 1600 en 2200 kcal (heb et allemaal meerdere weken geprobeerd, ben sinds september 2017 al bezig) en toen viel ik telkens bijna niet af. Denk ook dat binnen je bmr eten (mijn bmr is rond de 2000 kcal) niet echt geldt voor mij gezien mijn trage schildklier. Dusja durf niet te gek te doen met sporten door mijn lage kcal inname. Maar met deze manier val ik 0,8 kg gemiddeld af. Dus houd het voorlopig ff zo☺ 
15 jun 18 door lid: kimmmerd
Grappig om te lezen, want ik heb juist het tegenover gestelde. Ik eet liever 1300kcal en dat ik goed afval en dat langzamerhand weer opbouw naar meer. En dan mag ik weer lekkere dingen toevoegen icm met sporten. Dan blijf ik op gewicht. 
15 jun 18 door lid: Tieffie
Maar 0,8 kilogram is toch best goed? 
15 jun 18 door lid: Tieffie
Mij lukt t om af te vallen zonder dat extra sporten, alleen voeding aangepast. Wel extreem maar toch. En kan heel goed lekkers eten maar het is nog normaal om dat niet elke dag of elke week te doen, t moet wel iets “lekkers” blijven zoals t ook bedoeld is. Heb ook een trage schildklier dus ik snap je gevoel heel erg maar misschien helpt t om te kijken op welke voedsel soorten je t slechts reageert. Elk lichaam kan een bepaald eten goed verwerken en bepaald eten slechter. Dat is voor iedereen weer anders. Voor mij waren t de slechtere koolhydraten die 10x harder aankwamen dan bij anderen. In elk geval heel goed dat je zo je best doet en je bouwt ook spieren op dus misschien gaat je gewicht daarom iets langzamer. Spieren zijn zwaarder dan vet qua massa. Je doet t al super goed! 
15 jun 18 door lid: lgreinerart
Dat is toch hartstikke mooi bijna een kilo per week, gewoon zo doorgaan 👍🏼 
15 jun 18 door lid: jesjuh1983

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


kimmmerd's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.