Dottieapple's Logboek, 17 okt 17

French Onionsoup!

Bekijk Dieet Kalender, 17 oktober 2017:
1105 kcal Vet: 39,75g | Eiwit: 42,11g | Kolhy: 109,21g.   Ontbijt: Eat Natural Noten en Zaden, AH Blauwe Bessen, Honing, Banaan, Gedroogde Abrikozen, Total Griekse Yoghurt. Diner: Parmezaanse Kaas (Geraspt), Chardonnay, AH Zwitserse Gruyère, Geroosterd Zuurdesem Brood, Honig Franse Uiensoep. Snacks/Andere: Ritter Sport Dark Whole Hazelnuts. meer...
2293 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

17 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Oooh zo lekker :) 
17 okt 17 door lid: Marliest89
Wow! 
17 okt 17 door lid: Woogie82
Ziet er smakelijk uit. 
17 okt 17 door lid: kimmmerd
oehh zo lekker maar zo onrustig voor de darmpjes hihi 
17 okt 17 door lid: Streef61
Ooo wat lekkerrrrr daar lust ik ook wel een bak van 
17 okt 17 door lid: j.eikenhorst
dat recept wil ik wel hebben 😍 
17 okt 17 door lid: ellisdeboer
mmmmm lekker! 
18 okt 17 door lid: suzannevdv
Oh dat is wel erg lekker. Is hier een recept van met het aantal calorieën?😉 
18 okt 17 door lid: Strik
ik heb de kcal. opgevoerd in de lijst. Gewoon de uiensoep, kaas en brood apart geregistreerd :-) Dit recept heb ik in grote lijnen gevolgd. Ik heb het door de helft gedaan want waren met z'n tweetjes gisteren. Aantal dingen heb ik anders gedaan. Ik heb iets meer bouillon toegevoegd - ik vind verhouding vocht te weinig op zoveel uien. ipv. wijn heb ik donker bier gebruikt. Door het bier wordt het toch wat meer bitter en heb ik toen het bijna klaar was, toch nog wat suiker toegevoegd om de smaak iets minder bitter te maken. En de uien heb ik op einde van de "kooktijd" nog even op hoog vuur goed aangebakken omdat ik mooiere bruining wilde. Ik heb wat geraspte (verse) parmezaan erdoor gedaan (in de kom) en als brood had ik liefde en passie brood, dacht zuurdesem. Dit brood koop ik altijd ongesneden. Ik heb hier dikke plakken van gesneden en licht geroosterd in broodrooster. Daarna in blokken gensneden in de soep gedaan en de kaas erover - (gruyere) op 180 graden in de oven ik denk zo 10-12 minuten. Hou het dan even in de gaten. Als kaas smelt en beetje begint te bruinen uit de oven halen en dan *EET SMAKELIJK :-) Mijn man zei dat het heerlijk was. Helaas door verkoudheid heb ik het niet echt goed kunnen proeven. Dus volgende week nog maar keer op het menu! Succes, als je het maakt, laat je dan even weten hoe het is gegaan en of het is gelukt. Altijd tussendoor proeven he en aanpassen naar je smaak.  
18 okt 17 door lid: Dottieapple
ngrediënten 1¼ kg uien 45 g roomboter 1 eetlepel plantaardige olie een snufje suiker 500 ml lichte rode of droge witte wijn 2 liter runderbouillon 1 laurierblad 6 dikke sneden landelijk brood, elke snee ca. 4 cm dik 375 g Comté of Gruyère, geraspt bereiden Snijd met een mandoline of een vlijmscherp mes de uien in de lengte in flinterdunne plakken. Zet weg. Laat in een grote, zware steelpan op matig vuur de boter met de olie smelten. Schep er de ui door en leg er het deksel op. Schep af en toe om, voeg de suiker en wat zout en peper toe en laat 25 tot 30 fruiten tot de uien botergaar, goudbruin en licht gekarameliseerd zijn. Giet er de wijn bij. Draai het vuur hoger en laat 8 tot 10 minuten koken tot de wijn voor de helft is ingekookt. Voeg de bouillon en het laurierblad toe. Draai het vuur matig en laat de soep ca. 45 minuten zonder deksel sudderen tot hij donker van kleur en vol van smaak is. U kunt als het vocht te snel verdampt een beetje water toevoegen, het deksel op de pan leggen en verder laten sudderen. Verwarm vlak voor het serveren de oven voor op 200 °C. Schik de sneden brood op een bakplaat en rooster ze onder een keer omdraaien 3 tot 5 minuten per kant in de oven tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Neem ze uit de oven. Verwijder het laurierblad uit de soep en gooi het weg. Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en zet ze op een bakplaat. Leg een snee toost op elke kom soep en verdeel er de kaas over. Zet 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de randen van de toost goudbruin zijn. Neem uit de oven en dien onmiddellijk op.  
18 okt 17 door lid: Dottieapple
aan kcal had ik 552 - maar ik heb er wel groot glas chardonnay bij gedronken ;-)  
18 okt 17 door lid: Dottieapple
Grappig, precies zoals dit recept maak ik m'n uiensoep ook altijd. 
18 okt 17 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Dottieapple's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.