Suzepluus's Logboek, 23 jan 24

Heerlijk geslapen, ondanks een keer of wat eruit voor een plas. 'k Had ook helemaal geen zin om uit mijn warme bed te komen.
Nog lekker een half uurtje blijven liggen. Toen wel gelijk de douche in geschoten.
Kwark met mango-perzikstukjes gegeten.
Beetje in de krant gebladerd. Tegen half elf op de fiets naar het ziekenhuis. Zonnetje scheen nog heerlijk. Wel aardig wat wind.
Speciaal in 2015 een e-bike gekocht, omdat fietsen me niet meer lukte en ik inderdaad voor stukjes van een kilometer, hooguit, de auto pakte. Astma en longschade door dubbele longembolies.
Dat gaat doorgaans prima, maar met harde wind of storm, gaat ie zelf windje tegen niet meer zo lekker. Een trasnsporter weegt ook best wel zwaar van zichzelf. Dan ik er nog op.... Wind in de rug is vliegen!
De derde injectie zit erin. De volgende drie mogen weer bij de huisartsassistente.
Links zat nog een blauwe plek van eerverleden week en rechts een rode plek van vorige week. Uiteindelijk is ie er rechts een stuk lager ingegaan. Gemene, venijnige snertprik! Auw!
Op de terugweg gelijk bij de bakker brood gehaald en stokbrood voor het weekend.
Thuis een kop koffie.
Twee volkoren boterhammen met een blikje zalm met mayonaise.
Een tijd je met zieke collega zitten bellen. Die komt deze week niet meer.
Belangstelling natuurlijk, maar ook wat ik wel of niet kan verwachten tijdens de reintegratie. Een vraagteken, dus morgen pas om half tien, alleen de bestelling doen.
Twee hoofdstukken van Afvallen?... gelezen en de opdrachtvragen gemaakt.
Over voeding, waar valt er nog verbetering aan te brengen? Ehhhhmmmm.... Ik liep gelijk vast. Dát doe ik al keurig netjes.
En bewegen. Tja... Dat is beperkt, maar daar valt op gebied van afvallen niet veel te scoren. Dan moet je errug veel bewegen. Zeggen zij.
Nou, gelukkig dan maar dat ik niet zo heel goed nog uit de voeten kan.
Wel advies kracht en cardio voor spieren en figuurverbetering, uithoudingsvermogen en conditie.
En plannen! Zet in je agenda wanneer je kunt en knoop het als het kan ergens aan vast. Bijv de kinderen naar school brengen en gelijk een wandeling maken. Neem de trap ipv de lift/roltrap, stap een halte eerder uit, zet je auto op de verste P plek. Die laatste verzin ik zelf ter plekke. Hou je niet van wandelen, maar wel van shoppen? Ga dan in het winkelcentrum wandelen! Neem een hond!
Zou wel willen, maar lief is tegen. Kat, oké, hond hoort op de boerderij.
Ga samen. Dat soort.
Al met al tot nu toe de conclusie dat ik het best goed doe.
Niet echt zin om verder iets te ondernemen. Best spierpijn van gister, moe ook.
Dus echt genikst. Heb wel even met mijn haakwerk in mijn handen gestaan, maar mijn hand doet best wel pijn aan de kant van de prik.
De beestjes verzorgt in de zeikregen.
Online boodschappen besteld voor donderdag late middag/avond.
De andere helft prak Zuurkoolstamp opgebakken, rookworst opgewarmd, makkelijk maal.
Nu effe niks meer.
Tijd genoeg voor niksen uiteindelijk!

Op de linksbovenfoto het aquamarkerpapier dat ik gebruik. En het Afvallen?... boekje.

Bekijk Dieet Kalender, 23 januari 2024:
1170 kcal Vet: 63,07g | Eiwit: 61,94g | Kolhy: 81,87g.   Ontbijt: AH Franse Halfvolle Kwark, Jumbo Perzik Partjes Diepvries, Jumbo Mangostukjes Diepvries, Leidingwater, Pickwick Original English Thee. Lunch: Pickwick Original English Thee, Zaanse Mayonaise, Zalm uit Blik, Volkoren Brood. Diner: Jumbo Zuurkool Naturel, Slagershuis Magere Rookworst, Jumbo Gerookte Spekreepjes, Aardappelpuree (met Volle Melk en Boter), Uien, Rode Paprika. Snacks/Andere: Pickwick Thee Bosvruchten, Koffie met Melk. meer...

25 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik steeds met mijn Afvallen?... Het is Overgewicht?.. blabla... 
23 jan 24 door lid: Suzepluus
O bedankt voor de tips! Ik ga voor dat papier bij de action kijken. En ik overweeg ook elektrische fiets te kopen. Maar ik vind dat zo'n stap en eigenlijk hoop ik dat ik straks weer gewoon kan fietsen.  
23 jan 24 door lid: Antoinette loves food...
@ Antoinette ik ben heel blij met m’n e-bike. Heb hem nu bijna 5 jaar en ben veel meer gaan fietsen en zit amper meer in de auto. Kan het iedereen aanraden🚴‍♀️ 
24 jan 24 door lid: Lind@@h
Ik heb ook een paar jaar gedacht: Kom op zeg! Ben geen oud wijf.. moet straks toch weer normaal kunnen fietsen! Longarts en longverpleegkundige bleven maar aanhouden. Te lang gewacht. Toen ik hem eenmaal had... zó blij. Spijt dat ik zo dom en eigenwijs was. Inmiddels zou ik wel een modernere willen. Lichtere vooral. Soms is het met de auto ook niet grappig. Parkeergeld, omrijden om ergens te komen. Bij zkh en huisarts bijv. allebei. En duurt met de auto net zolang als met de fiets overal tussendoor. En zet 'm gewoon neer en ben waar ik wezen moet.  
24 jan 24 door lid: Suzepluus
Ik ben volgens mij nog een stukje jonger dan jullie. Maar.. ik fiets nu niet. Ik ga mij toch maar weer eens oriënteren. 
24 jan 24 door lid: Antoinette loves food...

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Suzepluus's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.