smootylaatmaar's Logboek, 11 mrt 22

jaaaaaaa, daar ben ik weer met mijn (bijna) dagelijkse offtopic vraag!!!! als je 2 stuks medicatie per dag mag ( in mijn geval zetpillen tegen de migraine)....moet daar dan ook exact 12 uur tussen zitten????

Bekijk Dieet Kalender, 11 maart 2022:
140 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

4 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Volwassenen kunnen voor korte tijd 3 tot 4 keer per dag 1 zetpil van 500 of 1000 milligram gebruiken. Daar moet 6 uur tussen zitten. 
11 mrt 22 door lid: Undecim
Ik weet niet hoeveel mg jij gebruikt per keer? 🤔 
11 mrt 22 door lid: Undecim
Ik mag 2x daags een diclofenac Na cf 100 mg 
11 mrt 22 door lid: smootylaatmaar
Op de bijsluiter staat dat de dagelijkse maximale dosis 150 mg is, en bij menstruatie pijnen bij uitzondering 200 mg gebruikt mag worden...... Dat is een enorm verschil bij de hoeveelheid die jij aangeeft.  
11 mrt 22 door lid: smootylaatmaar
Dat komt omdat we het over twee verschillende zetpillen hebben. 😉 Ik dacht dat je paracetemol zetpil bedoelde, maar jij gebruikt diclofenac.  
11 mrt 22 door lid: Undecim
Ik weet niet wat jij verstaat onder exact. Het is uiteraard niet letterlijk bedoeld, maar er moet bij benadering wel ongeveer 12 uur tussen zitten.  
11 mrt 22 door lid: Undecim
Ah ja, dat had ik er inderdaad wel even bij kunnen vermelden 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️, dat het om diclofenac ging. Nou ik zal de klok er niet op gelijk zetten maar ik heb ook wel medicatie ( oxazepam) waar ik 3xdaags 10 mg mag. En of ik ze nou alle 3 in 5 uur tijd in neem, of om de 8 uur....zolang ik maar niet meer dan die 30 gr per 24 uur neem. Dus vandaar mijn vraag. Ik heb de eerste diclo om 14:00 gehad, dus wordt ik rond 1 uur vannacht wakker dan kan ik de volgende wel nemen....en na 2 uur is altijd goed dus.  
11 mrt 22 door lid: smootylaatmaar
Je hoeft niet persee te zeggen wat je gebruikt natuurlijk.. Een medicijn wat je maar twee keer mag hebben op een dag, mag je maar twee keer hebben op een dag. 😂 “Wat moet ik doen als ik een dosis ben vergeten? (..) Als u dit medicijn 2x per dag gebruikt: .duurt het nog meer dan 4 uur voor u de volgende dosis normaal neemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan 4 uur? Sla dan de vergeten dosis over.” (website apotheek) 😘 
12 mrt 22 door lid: Dappere-Dodo
Met andere woorden, “ongeveer” 12 uur er tussen is het meest ideaal, maar het had ook geen ramp geweest als je tot bij het opstaan had gewacht ipv de wekker om 2 uur ‘s’nachts te zetten. 😘 
12 mrt 22 door lid: Dappere-Dodo
Zussie! Ik heb zetpillen tegen migraine. En dokter heeft gekozen voor zetpillen omdat ik zo misselijk was van de hoofdpijn. Ik werd vannacht 6 uur wakker en heb toen de volgende dosis genomen. Dus dan vanavond rond 6 uur weer. Bij vergeten dosis staat, innemen zodra je er aan denkt, behalve als het bijna tijd is voor de volgende dosis....Dan de volgende dosis op de juiste tijd in. 
12 mrt 22 door lid: smootylaatmaar
Precies 🥰 En hopelijk is je migraine snel over! 
12 mrt 22 door lid: Dappere-Dodo
Ik hoop het ook. Ik heb deze hoofdpijn wel vaker, maar had er nooit aangedacht dat t migraine kon zijn. Laat staan dat ik er mee naar de huisarts zou moeten. Maar had in eerste instantie mijn contactlenzen specialist gemaild en na wat gepraat leek het haar beter om toch even naar de huisarts te gaan. 
12 mrt 22 door lid: smootylaatmaar
Ik zou gewoon even de huisarts of apotheek bellen ivm je andere medicatie dan weet je het zeker😉😘 
12 mrt 22 door lid: linshelu
Ik weet dat ik rekening moet houden dat ik mijn schildklier medicatie nuchter inneem. Verder heb ik niks om rekening mee te houden. 
12 mrt 22 door lid: smootylaatmaar

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


smootylaatmaar's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.