smootylaatmaar's Logboek, 21 jan 22

na al enige tijd pijn op het borstbeen en direct aangrenzend vel op aanraden van mijn fysiotherapeut een afspraak gemaakt bij de huisarts. Nu blijk ik naast mijn fibromyalgie ook het syndroom van Tietze te hebben. Bij Tietze ontsteekt het kraakbeen tussen het borstbeen en de ribben. Zeer pijnlijk, maar ongevaarlijk. Hoe vervelend een nieuwe diagnose ook is, ik hoop dat het me ook rust geeft. Aangezien de klachten van Tietze erg vaak worden aangezien voor hartklachten. En als fulltime hypochonder 🤦‍♀️, heb ik dat gevoel helaas met regelmaat. Nu hoop ik te kunnen aanvaarden dat de pijn er echt is, maar niet met de consequenties die ik zo vrees.

Bekijk Dieet Kalender, 21 januari 2022:
466 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

23 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Wat vervelend! Heeft mijn vriend ook gehad. Ook hij dacht dat hij hartklachten had. Gelukkig ging het vanzelf over. Sterkte hoor! 
21 jan 22 door lid: Karin_gaat_gezonder
Sterkte lieverd! ❤️ 
21 jan 22 door lid: Dappere-Dodo
Het kan inderdaad getriggerd worden door extreme stress of inspanning. Ook door plots trauma als na een ongeluk. Door mijn fibromyalgie loop ik kans dat het sneller chronisch wordt, maar dan nog ...qua pijn ben ik wel wat gewend en nu is deze diagnose hopelijk rustgevend, hoe mal het ook klinkt.  
21 jan 22 door lid: smootylaatmaar
Thanks zussie♥️ 
21 jan 22 door lid: smootylaatmaar
Fijn dat het een naam heeft. Minder fijn dat je het hebt, maar zoals je zegt geeft het misschien ook wel rust🥰. 
21 jan 22 door lid: asjege
Manlief noemt het t syndroom van Tieten🤣🤣🤣, gezien de plaats van de klachten keur ik t goed. 
21 jan 22 door lid: smootylaatmaar
idd paar jaar geleden mijn zus zelfde klachten ook, huisarts vertrouwde het niet met ambulance naar het ziekenhuis waar op n gegeven.moment eruit kwam dat het ook syndroom van Tytse is, maar je schrikt wel🙈 
21 jan 22 door lid: !neke-
@smooty 🤣😂 
21 jan 22 door lid: asjege
Ik dacht eigenlijk dat je dat al wist? Ik heb het zeer waarschijnlijk ook, niet echt onderzocht, vond de dokter niet nodig. Want de symptomen wezen er al op 🤷🏽‍♀️. Beetje aparte dokter, zegt ook dat mijn fibromyalgie geen reuma is. Het komt trouwens vaak samen voor hè.  
21 jan 22 door lid: annemiek rembil
De fibromyalgie heb ik al sinds mijn 9de. De Tietze is mijn nieuwste aanwinst🤣🤣🤣. Ja ik las inderdaad de combi fibromyalgie en Tietze vaker voorkomt. Dat van de diagnose zei mijn arts ook. Ze moet echt afgaan op mijn verhaal. " gelukkig" heb ik ook de roodheid en zwelling op het borstbeen. Als of ik met een T-shirt met ronde hals te lang in de zon heb gelegen 😁 
22 jan 22 door lid: smootylaatmaar
Ik ben trouwens in de war met Lotte , die had het ook 😉. Zooo, vanaf je 9e al? Dat ze toen de diagnose al durfden te stellen 🤣 
22 jan 22 door lid: annemiek rembil
Annemiek, nee de diagnose werd op mijn 15de gesteld. Na talloze ziekenhuis opnames, weken dat ik door pijn niks kon, van kinderarts, naar volwassenen arts naar reumatoloog in Groningen. Mijn moeder werd zelfs beschuldigd van het münchausen by proxy syndroom, dus dat ze het mij aanpraatte of bewust zelf ziekmaakte. Omdat de artsen niks konden vinden en van gekkigheid niet meer wisten waar ze t zoeken moesten. Ik heb de MAVO in 3 jaar gedaan, omdat ik bij elkaar opgeteld een volledig schooljaar heb gemist. 
22 jan 22 door lid: smootylaatmaar
In 3 jaar? Slimmerik 😍 wat een gedoe , erg voor je moeder 🤷🏽‍♀️ 
22 jan 22 door lid: annemiek rembil
Als ik naar t ziekenhuis moest stond mijn schooltas als eerste in de auto. Ik heb toetsen en overhoringen in het ziekenhuis gedaan. Ik moest en zou in 1x slagen 💪💪 
22 jan 22 door lid: smootylaatmaar
🥺❤️ 
22 jan 22 door lid: Dappere-Dodo
Fijn dat je nu iig weet waar de pijn vandaan komt. Ik ben eerder 3 x in de nacht naar de huisartsenpost in het ziekenhuis gegaan. Nu weet ik ook dat het geen kwaad kan.  
22 jan 22 door lid: annemiek rembil
Inderdaad Annemiek, ik hoop dat dit me in mijn hoofd heel veel rust gaat geven. 🥰 
23 jan 22 door lid: smootylaatmaar
Zussie ♥️🫂 
23 jan 22 door lid: smootylaatmaar

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


smootylaatmaar's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.