Elkedemey's Logboek, 22 nov 19

Zag iemand hier Gamechangers en/of What the health (bv via Netflix)?

9 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Nee, maar volg graag mee 😊 
22 nov 19 door lid: helenaatje
nee, maar nu wel nieuwsgierig 🧐 
22 nov 19 door lid: alianaoiseaux
Heb al de helft gezien en phew, het is angstaanjagend! Die, en Gamechangers zijn zeker een aanrader als recente documentaires over voeding.  
22 nov 19 door lid: Elkedemey
ok, heb 'what the health' uitgekeken en er zitten punten van waarheid in, maar ook dingen waar ik mijn eigen idee over heb. Ik heb bijvoorbeeld moeite met de euforie tegen het einde aan. Op 14 dagen van alle medicijnen af, plots veel sterker worden, geen pijntjes meer... Ik begon me eerlijk gezegd na een tijd ook wel af te vragen wie HIER de sponsors waren. ergens werd ook even over endometriose gesproken. Ook hier werd met de vinger naar vlees en zuivel gewezen. Onze jongste dochter heeft deze ziekte in de hoogste graad. Ze is 40 en het duurde meer dan 20 jaren en enkele gynaecologen om dat te weten te komen. precieze oorzaak voor het ontstaan is grotendeels nog een mysterie. Wel is geweten dat hormonen er iets mee te maken hebben en je er niet definitief vanaf geraakt. Onze dochter heeft nooit 'de pil' genomen, was van bij de geboorte lactose-intolerant, en eet van heel jong vegetarisch, ook geen vis. En kreeg ook te horen dat ze best geen soja meer eet, want dat maakt hormonen aan. Er is ook onderzoek gedaan naar de inpakt van synthetische stoffen in kledij. Dus ergens klopt er iets niet met dat vingertje enkel naar vlees en zuivel. Nergens in de film wordt iets gezegd over het gebeuren met groenten en fruit. Mijn schoonvader was (kleine) imker en natuurliefhebber. Hij kende om zo te zeggen de vogels op zijn stuk grond bij naam. Dat stuk grond was eigenlijk bouwgrond, maar de 7 kinderen betaalden met plezier de extra belasting om het tuinhuisje, de beek, de bomen, het fruit, de groenten en kruiden, de bijenhal en de hermelijn die er huisde te behouden als paradijsje op de grens van 4 gemeenten. Mijn schoonvader was ook reailist. Hijzelf kroop tussen de planten om beestjes te verwijderen en gebruikte brandnetelsap. Maar hij noemde 'bio' dikke bullshit. Hij en wij wisten dat er geen plek op aarde meer is dat zuiver is. Geen water, land of lucht. Hij noemde zich de idioot met het brandnetelsap, terwijl 300 meter verde een ganse dag gif werd gesproeid bij de fruitteler alias drankenfabrikant, en nog wat verder een zeepfabriek gifwolken blies. Uiteindelijk heeft dat hem ook gekraakt. We hebben tranen met tuiten gehuild op de dag dat bij de 20 bijenkorven een processie van bijen hun dode medebewoners uit de korven droeg. Onderzoek wees uit dat het geen ziekte was. De chemische verbindingen in de raten zeiden genoeg. Alleen kon niet exact bewezen worden van wie. Imkers uit de omgeving hebben achteraf nog getracht van te helpen met nieuwe koninginnen met bijenvolk maar het is met 'vokke' nooit meer goedgekomen. En daar mocht in een film als deze ook over gesproken worden...het manipuleren en vergiftigen van ons plantaardig voedsel. Of krijgen we daar GEEN kanker en andere ziekten door?  
22 nov 19 door lid: alianaoiseaux
Nog iets, vitamine B12 zit WEL in vlees en zuivel. Niet dat ik de vleesindustrie ga verdedigen, ik eet het ook minder en minder, maar het moet wel waar zijn wat er beweerd wordt. Ik denk ook dat dokters en dietisten hier toch al lichtelijk anders over voeding denken dan in Amerika. Ik weet het niet zeker, maar degenen door wie ik nu begeleid wordt, geven naar mijn bescheiden mening toch wel goed voedingsadvies.  
22 nov 19 door lid: alianaoiseaux
Mijn man heeft me ook nog op iets gewezen. Zijn broer en echtgenote zijn/waren veganisten. Zij was 39 toen ze stierf aan maagkanker. Ik kende haar altijd met een maatje 38 en ze rookte nooit. 14 dagen plantaardig eten zou weinig verschil gemaakt hebben mijns inziens. Hoe zouden die Amerikaanse experten dat opgelost hebben vraag ik me af. 
22 nov 19 door lid: alianaoiseaux
inmiddels ook Gamechangers uitgekeken. Higher, bigger, further, Amerika...Carl Lewis at dan misschien wel vleesloos, maar gebruikte wel doping. Patrik Baboumian vult zich met suplementen tussen het vet van de curry door (samenstelling van al die suplementen en shakes?). - Morning: Meal 1 Shake – 80 grams of protein, 5 grams Creatine, 3 grams Beta-Alanine - Post-Workout: Meal 2 Smoothie – Black currants, frozen mixed fruit, 80 grams of protein, Glutamine, Beta-Alaninea, 5 grams of Creatine, dried greens, turmeric, cinnamon, 5-10 grams BCAA’s, orange and mango juice, and water. - Lunch: Meal 3 Vegan sausages - Falafel - Low-fat oven fries - Peppers - Other grilled veggies - Afternoon snack: Meal 4 Protein shake – 50 grams of protein, 5 grams of fat - Dinner: Meal 5 Veggies - Tofu - Cooked potatoes, 15 grams of fat (from curry paste). - Nighttime Snack: Meal 6 Peanuts – 60 grams of protein, 20 grams of carbs, and 90 grams of fat Protein smoothie – 50 grams of protein. After a full day of eating, Baboumian’s macros look like this: K Cals: 5,320 Protein: 410 grams Carbs: 470 grams Fat: 200 grams Ik weet niet of heel die berg voedsel en brol gezonder is dan een stukje vlees. Geef mij toch maar gewoon mijn spinazie en een eitje. Een handvol goed presterende atleten is voor mij geen bewijs voor wat in deze docu beweerd wordt over gezondheid en sterkte. Als ik helemaal herbivoor wordt is het om de dieren te sparen. en als ik dan ook nog zie van hoever ons plantaardig voedsel soms komt en wat we daar de mensen soms ontnemen van hun oorspronkelijk basisvoedsel heb ik stilaan ook bedenkingen bij de uitspraak dat het beter zou zijn voor het milieu.  
22 nov 19 door lid: alianaoiseaux
Ik heb een aantal “vegan propaganda” bekeken maar volgens mij hebben zij het meer over de situatie in Amerika waar er veel absurde regels en maatregels zijn in die industries. Mijn bedoeling is niet om mensen te beledigen want ik zelf probeer zoveel mogelijk vegan te eten, maar die documentaires geven geen universeel beeld volgens mij. En toch bekijk ik ze nog graag. 
23 nov 19 door lid: bloemo
Weer een propaganda film die veel mensen ziek gaat maken 🤐  
23 nov 19 door lid: vanheist
Bedankt voor jullie input! Ik bekijk deze documentaires ook heel graag. Om alles dan ook samen te leggen tot een genuanceerder beeld. Met vegan eten kan je niets mis doen, en ik denk idd zeker niet dat vegan al die ziektes kan genezen. Ik at sowieso al voor het overgrote deel vegetarisch en vegan wnr ik een keuze heb (bv op restaurant) en ga proberen ook thuis meer alternatieven in huis te halen, om het procent dierlijke producten (hou van yoghurt, kaas en ei) naar beneden te halen.  
24 nov 19 door lid: Elkedemey

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elkedemey's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.