Lientjeehhh's Logboek, 03 apr 24

Hey, ik zou graag jullie mening is horen!
Ligt het aan mij of vinden of vonden jullie het ook moeilijk om je aan je dieet te houden? Ik ga vaak (3 tot 4 x per week) naar de gym en hef gewichten. Dus vind ik het moeilijk om genoeg proteïne binnen te krijgen maar ook niet over mijn kcal te gaan. Maar vooral het combineren vind ik heel moeilijk. Zeker wanneer ik stress heb of wanneer in gewoon te moe ben. 🥲
.
Deel gerust jullie ervaring, zeker welkom! En tips mag ook altijd.😄❤️

Bekijk Dieet Kalender, 03 april 2024:
1584 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

7 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
80% is voeding, 20% beweging/sport. Ik maak ik het weekend de menu voor gans de week en 'prep' mijn eten dan zoveel mogelijk in het weekend.. zo heb ik meer tijd tijdens de week voor andere dingen. Ikzelf ga momenteel niet sporten aangezien dit niet lukt ik mijn schema als voltijdswerkende mama van 3 jonge kindjes.. Ik heb van mijn coach altijd meegekregen dat het aantal eiwitten ongeveer 1,2x je gewicht is. Ze neemt ook altijd de regel 40%koolhydraten, 30%eiwit en 30%vetten. Dit kan je dan vrij invullen waardoor je eigenlijk alles kan eten.. ook de ongezondere dingen. Maar het is inderdaad belangrijk dat je een kcaltekort hebt, want alleen zo zal je afvallen.. eiwitrijke voeding: zuiver vlees (kip, kalkoen, rund, vis), platte kaas/hipro/proteinerijke yoghurt/kaas, .. Ik mijd proteinerepen, want daar zitten veeeeeel te veeeeel suikers in.. aangezien je gaat fitnessen: misschien is een proteineshake iets voor jou om voldoende eiwitten te krijgen? 
03 apr 24 door lid: Staelke
Goeiemorgen Lientje, uit ervaring denk ik dat de ene persoon makkelijker afvalt dan de andere. Ik al 20 jaar bezig met mijn gezondheid en gewicht. Heb al verschillende schema's van diëtisten, weight watchers enz. Ik heb maagprobleem en suikerresistentie. Ooit woog ik 80, maar ben nooit lager geraakt dan 67. Mijn schoondochter heeft nu eens mijn schema gevolgd en is op 1 maand 10 kilo kwijt. zo zie je maar. Om geen insuline te moeten toedienen verplicht ik mezelf om elke dag 10000 te doen, met uitzondering van 1 rustdag op de week wegens zware artrose in mijn voeten. Dus ik denk persoonlijk, leeftijd, menopauze, medicatie en gezondheidsproblemen dat deze dingen het grote verschil maken. Mijn mama, grootouders ook altijd zwaar geweest. Maar ik geef niet op , ik zie er naar uit om toch weer eens het vijver 6 te zien op mijn weegschaal 😊, maar door ik ben gelukkig en voel me goed dus is ook al veel he. Ik ga werken,draag zorg voor mijn bejaarde mama en zorg voor de oppas van mijn kleindochter, ga elke dag stappen dus meer bewegen kan ik niet meer. Lientje veel succes toegewenst bij alles wat je doet. 💪🍀 
04 apr 24 door lid: poetsmadammeke
Slaap - voeding - sport dat is mijn checklist als het wat moeilijk gaat. "Heb ik genoeg slaap gehad, eet ik niet te veel "rommel" en ben ik niet teveel of te weinig gaan sporten." Bij iedereen gaat het wel eens moeilijk. Iedereen heeft dat gevoel ook op andere momenten. Voor je huidig doelgewicht zou ik rond de 120g of 480 kcal aan proteine eten. Staelke gaat hier nog verder op in met de percentages per macro. Dat heb ik ook geprobeerd maar voor iemand die graag op regelmatige basis een pizza naar binnen speelt is dat geen doen. Ne mens moet ook nog kunnen leven. 😉 Dus buiten mijn proteine houd ik nog rekening met mijn maximum kcal inname. Om niet over mijn kcal tekomen maak ik wel gebruik van proteineshakes. De eiwitten/kcal is laag genoeg om het doel te behalen. 
04 apr 24 door lid: W.Motivate
Het is niet per se moeilijk om je dieet vol te houden, aangezien het afhangt van elke persoon, je moet een tijdje experimenteren en vinden wat het beste bij jou past. Wat betreft eiwitten, persoonlijk drink ik nooit een proteineshakes, iedereen kan gemakkelijk 2 gram per kilo lichaamsgewicht bereiken met een normaal dieet (kip, vis, skyr, ...). Het wordt wel moeilijker voor bodybuilders die er veel van moeten consumeren, en wanneer het niet meer mogelijk is om voldoende via voeding binnen te krijgen. Maar persoonlijk eet ik liever iets in plaats van iets vloeibaars te drinken. Vloeistof vult me absoluut niet (of er nu veel eiwitten in zitten of niet). Als ik gestrest ben (op het werk) of moe, is het ook moeilijker voor mij. Als dat het geval is, weet ik dat mijn dag moeilijker zal zijn dan normaal, maar ja, dat hoort erbij. :-)) 
04 apr 24 door lid: FabianRx
voor iedereen is dit anders , maar de gouden regel is minder kcal innemen dan je verbruikt. Voor mij is bv; suiker & KH de boosdoener ik zit op dezelfde boot als Poetsmadammeke. De Metformine 850 en andere doet zijn werk niet meer ook deels mijn schuld door teveel suiker inname. Dus dan hanteer ik de harde hand . Zoals ik ben gestopt met alcohol en roken ,pas ik nu mijn eetgedrag grondig aan, ik heb een zware job (i/d zorg) dus stappen a volonté. Max. 1x per week zondig ik maar dan wel gezond zonder toegevoegde suikers. Mijn dieet bestaat uit max 1192 cal als ik de 600 per dag heb is het veel, Mijn Macronutrient doel is KH 17% , Eiwit 38% , en vet 45 % , ik let ook enorm op mijn natrium percentage - 2.200mg 
04 apr 24 door lid: JP Louison
JP, wat eet jij dan bijvoorbeeld als ontbijt, middag en avond? Dus nooit brood, aardappelen? 
04 apr 24 door lid: poetsmadammeke
Weet het soms ook niet meer.er zijn dagen dat ik heel veel beweeg zoals wandelen en heel weinig kcal binnen krijg.maar toch dagen dat ik gelijk blijf of iets naar omhoog ga van gewicht.maar denk wel goed bezig.van 18 Jan tot nu al zo een 18 kg kwijt.maar moeilijkste moet nog komen denk ik. 
04 apr 24 door lid: filip550
Filip, dikke proficiat he, dat al hele prestatie he, ik moet maar 5 kg kwijt en het lukt me niet.Jij al 18 kg amai toch al duidelijk zichtbaar he. 
04 apr 24 door lid: poetsmadammeke
Jazeker.van extra large naar medium.voel mij al veel fitter ook.nu de laatste dagen ook nog geen gram af maar wel weekje vakantie en dan eet of drink je ook eens iets anders dan dat je gewoon bent.dus eventjes niet naar kijken.als het gelijk blijft tijdens die week Bennie al content. 
05 apr 24 door lid: filip550
De eerste stap is inderdaad matig calorietekort (zonder kom je nergens). Eiwit verzadigd meer en kost meer energie om te verbranden. Alle beetjes van kleine beweging helpen, niet per se opzettelijk sporten. De trap nemen op je werk, de vuilzakken buiten zetten, de boodschappen dragen. Ik hou zelf van wandelen, maar zie het ook niet als 'sporten'. Sinds een blessure doe ik minder echt zwaardere cardio als hardlopen en crosstrainer. Krachttraining ook alleen wat de kinesist zei. Ik ben 21kg kwijt. Wou er 30 kwijt, maar veel lager dan 65-68 lijkt mijn lichaam om eten te schreeuwen constant. 
05 apr 24 door lid: haludiel
Het is echt zoeken. De eerste 10 kilo waren zo simpel en sindsdien is er iets veranderd in mijn hoofd 😄 calorieën tellen werkt momenteel voor mij plots averechts dus probeer even weer iets anders .. terug wat meer focussen op niet overeten, 3 gezonde maaltijden, een vastenapp geïnstalleerd om niet te eten tussen de maaltijden door (ALTIJD honger na 2u 😄.. maar dit gaat over), bewegen. Een manier vinden wat voor de rest van mijn dagen bij me past. 😄 succes! 
05 apr 24 door lid: kat78190
Ik dacht dat proteïnen in de buurt van 0.8gr/kg/dag is, wat aandacht vraagt, maar doenbaar is. Bodybuilders die toch een belangrijk deel van het diëten voorschrijven willen twee keer meer 0.8gr/pond, hun noden zijn wel "speciaal". In de praktijk is bij diëten inderdaad veel uit zijn evenwicht, dus neem ik een beetje proteïnen, vezels en vitamines in supplement en een glas meer water. 
06 apr 24 door lid: YoungWerther

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Lientjeehhh's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.