smootylaatmaar's Logboek, 12 mei 23

😵‍💫😵‍💫😵‍💫Dit is echt de meest blegh menstruatie in een hele lange tijd. Normaal wordt ik pas ongesteld als ik alweer ben begonnen met de pil. Dus na de stopweek. Deze keer zondag de laatste pil, en Dinsdag al ongesteld. Ik heb nog nooit zulke krampen gehad😱. Eisprong van een struisvogel ofzo. Kreeg van collega de tip van Alleve feminax. Dat helpt wel wat. Migraine begint zich ook al te melden. Dat is dan ook de reden dat ik maar eens per 3 maand stopweek heb op advies van de arts. Vannacht en Zondag de slaapdienst.
Wel lekker naar de sportschool geweest. En de Magnum bekers bij AH gelaten ( even opbiechten, heb er dinsdag al 2 opgevreten na een hoog oplopend frustratie gesprek met ma).
Wat helpt jullie tijdens die menstruatiepijn???

Bekijk Dieet Kalender, 12 mei 2023:
1487 kcal Vet: 85,88g | Eiwit: 87,95g | Kolhy: 81,68g.   Ontbijt: Heksenkaas Origineel, De Zaanse Hoeve Kaas Jong 48+, AH Koolhydraat Verlaagd Volkoren Brood. Lunch: Knorr Italiaanse Lasagne Bolognese. Diner: Fage Griekse Yoghurt 5%. meer...
1138 kcal Activiteit: Fitness (Bootcamp, Sportschool) - 45 minuten, Samsung Health - 23 uren en 15 minuten. meer...

22 Ondersteuners    Ondersteun   

21 tot 40 van 45
Reacties 
Heb endometriose en adenomyose, verleden jaar november m’n baarmoeder slijmvlies weggebrand. Nu gelukkig geen “weeén meer, en bloed elke maand ongeveer een druppel. Voorheen stolsels en lekte ik door etc (heb ook een kleine vleesboom) dat noemen ze Novasure behandeling. Er over te spreken, menstruatie kan helemaal wegblijven (wat ik nu heb) 
12 mei 23 door lid: jessmeh40
Maar dat doen ze niet zomaar toch? Dan moet je van alles mankeren, en niet alleen vreselijke buikpijn hebben  
12 mei 23 door lid: keto_danny
Wordt inderdaad vooral gedaan bij heel hevig bloedverlies, maar volgens mij zijn ernstige menstruatieklachten ook wel een indicatie.  
12 mei 23 door lid: Dorien_B
Dat is wel lastig inderdaad, mijn gynaecoloog/oncoloog wil zoiets pas na mijn 45ste doen. Dus nog 14 jaar problemen. Ondanks absoluut geen kinderwens, en ik kan en mag medisch gezien helemaal niet eens kinderen krijgen. 🥴😂 
12 mei 23 door lid: Dappere-Dodo
Ze doen daar echt heel moeilijk over. Ook met steriliseren  
12 mei 23 door lid: keto_danny
Ik menstrueer vaak tot mega bloedarmoede toe. Daarnaast de migraine en het feit dat zelfs de pil het niet volledig onder controle houdt. Ongesteld worden na de stopweek bv😵‍💫🤦‍♀️.  
12 mei 23 door lid: smootylaatmaar
O appart, wist ik niet. Loop ik al m’n hele menstruatie mee, vanaf m’n 12de. Zou t ook aan de gynaecoloog liggen?  
12 mei 23 door lid: jessmeh40
Jee er Mig Smoothie, zou de Novasure behandeling opperen bij je HA/Gyn  
12 mei 23 door lid: jessmeh40
Wat mij heeft geholpen op de lange termijn is trainen. Tegen kramp, met name de rugspieren. Krachttraining is ook zeer effectief tegen migraine trouwens. 
12 mei 23 door lid: bebechan
Ik moet binnenkort toch naar de huisarts ivm evaluatie ADHD en Ritalin. Misschien kan ik het onderwerp menstruatie er tussen drukken.  
12 mei 23 door lid: smootylaatmaar
Ontspannen sporten kan ik me voorstellen dat dat een aanval kan afzwakken. Maar ik lees ook dat sporten als sprinten of met gewichten juist een aanval kunnen triggeren . Door het explosieve karakter van de sport/oefening. 
12 mei 23 door lid: smootylaatmaar
Typen triggert ook😵‍💫😵‍💫. Op je werk uit de slaapdienst wakker worden met Migraine. Gelukkig hier altijd een reserve bril liggen want de contactlenzen wordt nu niks. Iedereen🤫🤫🤫🤫🤫 
13 mei 23 door lid: smootylaatmaar
Wat bij mij hirlp is een warme kruik. Daarvoor drronk ik soms thee van Senna blaadjes. Als mijn darmen schoon waren had ik minder kramp. Ik weet wat je doormaakt. Ik heb vanaf mijn tiende vreselijke menstruaties gehad. Ze komen nooit meer terug mijn baarmoeder is verwijderd. 💃💃 
14 mei 23 door lid: wendycarty
Nou is de migraine verschenen en de menstruatie zo goed als verdwenen. Maandag weer met de pil beginnen en hopelijk is t dan snel weer afgelopen.  
14 mei 23 door lid: smootylaatmaar
Beterschap  
14 mei 23 door lid: wendycarty
Dank je Wendy. Komt goed. En daarna ben ik er weer 3 maanden van af. Ik moest de Senna blaadjes even Googlen, ik had er nog nooit van gehoord.  
14 mei 23 door lid: smootylaatmaar
Ben jij al migraine vrij? Dan heb ik m van je over genomen nu. 🤢🥴😆 
14 mei 23 door lid: Dappere-Dodo
Hey zussie, ik voel dat getrek achter de ogen nog, en een zwaar gevoel op de neusbrug. Tegendruk geven werkt daar voor mij goed. Dus we delen em nu begrijp ik??? Gedeelde migraine is halve migraine 🤭.Jij ook kalm aan dan hè. 
14 mei 23 door lid: smootylaatmaar
Lief dat je dat deelt Tessa, voor mij blijft het bij Googlen. Ik had het nog niet eerder gehoord en was benieuwd wat voor blaadjes het waren. 
14 mei 23 door lid: smootylaatmaar
Senna peulen worden gebruikt om te ontlasten. Of dat voor de blaadjes ook zo werkt, durf ik niet te zeggen. 
15 mei 23 door lid: keto_danny

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


smootylaatmaar's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.