mvereecken's Logboek, 30 jul 20

Gisteren vrij intens gesport, waardoor mijn gewicht wel wat beïnvloed zal zijn, maar vandaag het laagste gewicht ooit dat ik hier registreerde! Ik zit op een punt dat extra gewichtverlies niet nodig is en misschien niet wenselijk, wat een luxesituatie is, besef ik.
Op 4 maand tijd heb ik mijn doel meer dan bereikt. Bij mij is dit integraal te wijten aan intermittent fasting (gecombineerd met voldoende sport, maar dat deed ik al altijd): 16/8, wat betekent: 16u niet eten, 8u waarin je mag eten. Die 16u lopen doorgaans van 's avonds voor 20u tot de dag erop rond 12u. Het is soms 17 of 18u, afhankelijk van mijn agenda.
In het begin ging mijn gewicht zelfs een beetje omhoog, maar dat zou te maken hebben met je metabolisme dat zich moet aanpassen hieraan.
Honger? Dat valt goed mee, mijn eten 's middags smaakt me wel enorm, maar daarna ontzeg ik me ook niet zoveel. Ik eet 's middags een heel uitgebreid ontbijt van fruit, griekse yoghurt en granola's, daarna wat tussendoortjes, en rond 16-17u vaak een paar boterhammen. En een warm avondmaal. Dit is wat goed werkt voor mij; voor iedereen kan dit anders zijn natuurlijk. Maar mocht je iemand zijn met veel moeite om niet voortdurend te eten, kan dit wel helpen.

Bekijk Dieet Kalender, 30 juli 2020:
2872 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

10 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Wauw!! Knap 🤗 Hoeveel gewicht ben je dan verloren op die 4 maanden tijd. Ik ben ook bezig met het intermittent fasting. Zelfde principe als jou 20/8 en ook nuchter tss 20u en 12u. Ik heb echt nog het jojo gewicht. Morgen (31/7) ben ik 2 maanden bezig. Ik verloor tot nu toe amper 2,3 kg 🙈🙈 
30 jul 20 door lid: isabelle.vancauteren
Thanks! Volgens mijn laatste weging ongeveer 8kg, maar realistisch zeker 6kg. Je bedoelt 16/8 waarschijnlijk? ;-) (ik wil ook dagen van 28u!) "Amper 2,3kg": dat valt toch goed mee? Bij mij ging de daling de eerste weken niet vlot (lees: bijna niets), maar nadien werd het beter. Ik geloof dat je metabolisme zich aan het nieuwe systeem moet aanpassen - de switch naar meer vetverbranding. Is het moeilijk om vol te houden voor je? Ik vind het zelf niet zo'n extreme opgave. Oja, ik doe het wel dagelijks, dus geen skippen in het weekend (al is dat ook een optie). 
30 jul 20 door lid: mvereecken
Ik vind het eigenlijk helemaal niet moeilijk, dat vasten. Ik kan dat heel goed volhouden. Ik hoop toch snel in de andere richting te gaan 🤞🏻 
04 aug 20 door lid: isabelle.vancauteren
Ja ik bedoelde 16/8 natuurlijk 😂😂 
04 aug 20 door lid: isabelle.vancauteren
Ik vind dat ook heel gemakkelijk als systeem, dat vraagt veel minder moeite dan kalorie tellen of andere diëten... Het gaat misschien traag naar je zin, maar het gaat wel de goede richting uit! En het heeft ook andere voordelen, los van het gewichtsverlies. Dus keep it going! 
05 aug 20 door lid: mvereecken

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


mvereecken's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.