Halloween gisteren en DE gelegenheid om iets te eten dat je vies vind?
Jaren geleden at ik in Japan voor het eerst natto (gefermenteerde sojabonen). A zo vies, ik walgde zowel van het uitzicht, de geur als de smaak!!
Ik wist zeker dat ik dat nooit ofte nimmer zou eten. Raar, maar vandeweek zag ik natto liggen bij de natuurwinkel en kocht ook nog een pakje. Ik ging op zoek naar recepten op internet en heb het vanmorgen geprobeerd. En wonder boven wonder, ik lust natto!!
Slecht begin, in Japan zit er in zo'n bakje of pakje al een zakje saus en wat Japanse mosterd. Hier dus niet altijd. En uitzonderlijk had ik geen sojasaus in huis, en geen lente-ui. Dus wat bieslook uit het tuintje geplukt en een goeie theelepel Oxo gebruikt nadat ik de plakkerige boontjes goed opgeklopt had met stokjes. De bieslook heel fijn gesneden en erbij, dan de thl. Oxo en een kleine theelepel mosterd. Terug stevig geroerd. En als laatste een ei eronder geklutst. Ziet er nog altijd yuck uit, maar de geur verdwijnt en het smaakt redelijk yammie. Ga ik dus nog eten😁