banckaertsharon's Logboek, 11 mrt 18

Sta op punt om op te geven gewoon...
eerst eet niks (550kcal) ik valde maar niet af
Nu ik eet 1000 kcal mss zelf minder en kilos komen erbij alsof ik een hele koe opgegeten heb 😡😭

2 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
je komt nu net aan omdat je een hele tijd je lichaam ondervoed hebt. De kilo's die je nu aankomt zijn omdat je uw lichaam eindelijk de voedingsstoffen geeft die het nodig heeft! Ik zag op je profiel dat je 50 wil wegen, dan vraag ik me wel af hoe groot je bent? Want je moet natuurlijk zien dat je afvalt om gezond te zijn en niet omdat het een obsessie is. Anders zou je beter professionele hulp zoeken want je lichaam gaat eraan kapot als je te weinig weegt, niet de juiste voedingsstoffen eet enz.  
11 mrt 18 door lid: Sharon schenck
Ik ben 1m63, op 50 kilo is mijn bmi nog gezond vanaf ik eronder ga niet meer dan is het licht ondergewicht... 
11 mrt 18 door lid: banckaertsharon
Ik zou toch sowieso oppassen met zo laag te gaan, zoals je zegt is dit het minimum van een gezond gewicht. Dat je nu aankomt, is gewoon omdat uw lichaam zijn levensnoodzakelijke voedingsstoffen op peil aan het brengen is. Vanaf je lichaam deze genoeg heeft en je daarna u lichaam even gezond blijft voeden, maar toch genoeg sport dan pas ga je afvallen. En dit kan een eeuwigheid lijken, maar beter iets trager maar een gezond lichaam en de kilo's die wegblijven. Denk er ook aan dat als je u lichaam niet genoeg voed dit ook gevolgen kan hebben voor je organen 
11 mrt 18 door lid: Sharon schenck
als je 1m63 bent en maar 50 kg zou wegen is dit niet meer "gezond" . Dit is slechts een bmi van 19 en dat is echt maar het minimum . je gedachten omtrent calorieën zijn ook echt niet ok ! Waarom wil je zo drastisch snel afvallen door maar 500 / 1000 kcal te eten? je bent met jou gewicht ook helemaal niet zwaar overgwicht he . De beste manier is echt op een rustige manier afvallen tot een GEZOND gewicht . Laat je desnoods begeleiden door een diëtiste . Je moet echt minimum 1500kcal binnenkrijgen en afhankelijk van je lichaamsbeweging moet dit meer zijn ! En ik spreek echt uit ervaring aangezien ik hersteld ben van een eetstoornis en jezelf uithongeren is echt de oplossing niet  
11 mrt 18 door lid: KV1991
Reactie hierboven klopt totaal niet. Ik ben 1m76 en weeg 70kg als man, en mag om af te vallen, ongeveer 1.600cal per dag innemen. Een vrouw, van 1m63 en 58 kg haar onderhoud ligt op 1.400cal, indien ze wil afvallen mag ze daar onder gaan zitten, dus 1.200cal lijkt me aannemelijker ;-) 
12 mrt 18 door lid: bjorndelaere
En btw, 50kg is te licht inderdaad, BMI van 19 is waanzin, en totaal niet aantrekkelijk. 
12 mrt 18 door lid: bjorndelaere
Je mag niet vergeten voldoende te bewegen! En een BMI van 19 is totaal niet ongezond, pas onder de 18 zou je moeten oppassen. 
12 mrt 18 door lid: ChelseaStrvtn
Jouw probleem is dat je metabolisme even om zeep is. Als je over een periode van 4 dagen of langer veel te weinig binnenkrijgt dan valt je lichaam in een overlevingsmodus. Wat vroeger heel nuttig was als je dagen niet aan voeding kon geraken. Wat jij nu moet doen is ZEKER meer kcal eten dan wat je binnen moet krijgen om je gewicht te houden. Eet dan weer 2, maximum 3 dagen minder kcal dan je nodig hebt. En dan weer ZEKER over je limiet gaan. Anders valt je lichaam weer terug in die overlevingsmodus. Nu zal je in het begin wel even aankomen, maar met zo weinig kcal heeft je lichaam ook de stoffen niet binnen OM te kunnen afvallen. Bovendien breekt je lichaam spieren af ipv vet om toch eiwitten etc, die het zo nodig heeft binnen te krijgen. Je weet wel... dat gevoel dat je honger hebt, dat wel weer overgaat ook al heb je niet gegeten. Dan weet je dat je spiermassa kwijt bent. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Groetjes! 
12 mrt 18 door lid: gwip
bjorndelaere : als je 1m63 bent en 58 kg weegt moet je in de eerste plaats niet afvallen ! en zolang je niet begeleid wordt door een diëtiste is op eigen initiatief zo weinig eten gevaarlijk ! Ik heb jaren een eetstoornis gehad en er de nodige behandeling voor gehad dus ik weet heus wel waar ik over praat !  
12 mrt 18 door lid: KV1991
Soms gebeurd het als je te weinig eet dat je bijkomt uw lichaam slaagt dan gemakkelijker vet op dat juist niet goed is jij moet 1200 kalorieen eten op zen minst gezond eten bv granola met yoghurt suiker laten veel fruit en veel groenten en bewegen vooral wandelen wat je nu doet is gevaarlijk als je niet meer kan eten dan 600kcal dan moet je professionele hulp zoeken ik heb het ook gehad dat ik gevaarlijk weinig at en bijkwam nu eet ik veel en gezond en val af ik sla geen vet op maar spiermassa groet aan  
13 mrt 18 door lid: Anneleen2331985
Ik heb NERGENS gezegd dat ze MOET afvallen toch? :/ Ik heb enkel uw comment verbeterd, en gezegd dat ALS ze WIL afvallen, ze rond de 1.200cal moet gaan eten, van mij mag ze eten zoveel/ zo weinig als ze zelf wil. 
13 mrt 18 door lid: bjorndelaere
Neen maar u zegt wel dat mijn opmerking totaal niet klopt en dat is zever ! ik ben een hele tijd geleden ook bij een diëtiste geweest met de nodige begeleiding omdat ik te zwaar werd . Ik ben zelf ook 1m65 en ik mocht gerust 1500 kcal per dag eten , ook afhankelijk van men beweging en ik ben hierdoor afgevallen op een rustige manier zoals het hoort . Met 1200 kcal zal je ook afvallen maar te snel is niet goed . Alles hangt gewoon af van de juiste balans te hebben in je voeding en niet continu heel strikt je calorieën tellen.  
13 mrt 18 door lid: KV1991
En als je er ook nog bij zou sporten meerdere keren per week is 1200 kcal sowieso te weinig  
13 mrt 18 door lid: KV1991
Ge moogt gij gerust 1700cal eten ook. Mijn punt blijft...Bereken uw onderhoud, en heel veel tips zullen zijn, om 500cal onder uw onderhoud te gaan zitten. als je veel sport, dien je uiteraard meer cal te eten, maar als je niks doet, mag je gerust heel laag gaan.. 
13 mrt 18 door lid: bjorndelaere
Je mag nooit heel laag gaan in je calorieopname ook al doe je geen sport , je lichaam heeft de juiste gezonde voeding nodig om te functioneren . En ik ben ook afgevallen met mijn 1500-1700 kcal per dag zonder te sporten dus ga me nu niet nog eens zeggen dat je alleen maar afvalt met te weinig calorieën , als je de juiste calorieën maar eet en geen calorieën haalt uit alleen maar fastfood ! Echt zorg eerst dat je voldoende kennis hebt voordat je zulke dingen als tips gaat geven !  
13 mrt 18 door lid: KV1991
mijn advies doe zoals ik en gaan voor watervasten : dit heeft een dubbel effect 1. je verliest max kg aan vet 2. je ontgift je lichaam van alle toxische stoffen die het tot nog toe heeft opgeslagen in je organen Nadien wel aangepast opnieuw starten met voeding.  
14 mrt 18 door lid: slimeager
Slecht advies ! Zoiets kan gevaarlijk zijn ! Ga gewoon naar een diëtiste en laat je begeleiden 
14 mrt 18 door lid: KV1991
KV1991...Ik heb voldoende kennis..is zelf hier door meer ervaren mensen MEERMAALS gepost ! Macro verhouding doet er niet toe, zolang je minder cal binnenkrijgt, dan dat je verbrandt, vermager je ! En nu ga ik hier verder niet meer op reageren ! 
14 mrt 18 door lid: bjorndelaere
Fijn voor u maar dat wilt niet zeggen dat je gevaarlijk weinig Calorieën moet eten ! Het beste is nog altijd een gebalanceerd dieet en de nodige beweging .. dit zeggen zelfs de meest ervaren diëtisten ;-) 
14 mrt 18 door lid: KV1991
Ik kwam hier, was altijd skinny maar door 2 zwangerschappen die ik verloor woog ik 84 kg, ik wou dus ook zo snel mogelijk alles kwijt, ik at bijna niks meer, ik at amper 700 kcal met resultaat, altijd ziek, geen weerstand meer en in ziekenhuis belandde met longontsteking.. Ik moet nu helaas aansterken maar... Dan verdikt ik, ik wil 58kg wegen, ik snap je best maar zorg voor je immuunsysteem zodat he niet zoals ik in ziekenhuis beland, vanaf morgen begin ik terug aan mijn eetdagboek na maanden ziek te bed.. Foto's erbij, ik vond iets heel fantastisch, morgen op de foto...  
21 mrt 18 door lid: shoganaie

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


banckaertsharon's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.