road_to_fitness's Logboek, 16 mei 19

Ben nieuw hier. Heb de laatste jaartjes wat zitten aanmodderen en ja een tiental kilo's extra zijn het gevolg 😄. Wil graag de moed vinden om er wat aan te doen. Vind het precies moeilijk in mijn eentje. Je weet wel wat gezonder is en toch lukt het dan niet. Gebruiken jullie enkel deze app? Of laten jullie zich ondersteunen door een diëtist ... of waar halen jullie de inspiratie op jullie weg naar fitheid/gezondheid ?

6 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Sommigen gaan naar een diëtist en anderen zijn boeken of eigen wijs of een beetje afkijen wat anderen doen. 
16 mei 19 door lid: YoungWerther
Ik hoop via deze app als begin een beetje te kunnen afkijken 😁, kwestie van op weg te geraken ... 
16 mei 19 door lid: road_to_fitness
succes! Hier krijg je wel steun en goede raad. Ook al wat receptjes uitgeprobeerd die ik hier zag passeren. Ik heb al wat begeleiding bij de diëtiste achter de rug. Lange tijd niet geweest. Nog niet zo lang geleden deze app ontdekt en ik ben tevreden. Binnenkort wel terug een afspraak bij de diëtiste. Even weer alles opfrissen.  
16 mei 19 door lid: wodanlucy
Ik gebruik enkel deze app en sporten erbij. Mij houden aan kcal lukt echt wel zo en gaat er elke week af de kilos 
17 mei 19 door lid: julie_boddou
Welkom! Motivatie is iets zeer persoonlijk. Mijn begin was voor deze app. Combinatie van verschillende factoren deden me nog eens een diëtiste een kans te geven. Vol ongeloof heb ik haar voedingsplan gevolgd voor 1 week en was direct bijna 4kg afgevallen lijkt het. Ja, als de cijfers zo in je gezicht worden geduwd kon ik moeilijk volhouden dat het allemaal onzin was. Deze app is erbij gekomen om alles makkelijker bij te houden en de extra kcal en macro's info is mooi meegenomen. Waar ik wel aangenaam door verrast ben is de Fatsecret community hier. Krijg enorm veel steun en kan mijn hart even luchten wanneer het minder gaat. Dat zijn nog altijd de grootste uitdagingen voor mij. Intussen ga ik nog 1x per maand naar de diëtiste ter opvolging en bijsturing waar nodig. Veel succes in ieder geval!  
17 mei 19 door lid: Homersan
Hi is inderdaad niet altijd evident in je eentje. Maar eigenlijk kennen we allemaal wel alle dingen van do's en don'ts maar het toepassen is niet gemakkelijk he. Ik gebruik enkel deze app voor het bijhouden van de kilo's en gezond verstand in combinatie met 3 x per week gaan lopen (ben daarmee gestart een 2-tal weken na start letten op calorieën). Ben nu sedert 7/1/19 12 kilo af (afgerond) dus op het gemakje maar wel 'gemakkelijk' als in dit hou ik wel mijn leven lang vol op deze manier. Ik ontzeg met niet alles maar ben me weer bewust van wat ik allemaal naar binnen duw en maak dus bewustere keuzes. Had eens ergens gelezen, een quote die veel reactie uitlokte als zever, maar eigenlijk als je er over nadenkt is het logisch. Als je steeds exact de hoeveelheid calorieën eet wat je lichaam nodig heeft en beweegt kom je vanzelf op je ideale gewicht op een gezonde manier. Alleen is dat ideale gewicht niet altijd wat je zelf hoopt dat het is. Heeft wel indruk bij me gemaakt en daarom dus mijn methode van nu een keer niet te crashdiëten maar op gemakje te doen en definitieve levensstijlswitch te bereiken. 
17 mei 19 door lid: Mier1979
Alle info kan men gratis online vinden. Alles wat wetenschappelijk onderbouwd is en niet claimt om onbetwistbaar te zijn is om aan te raden. Afvallen hangt uit de gouden wet van Calorie In vs Calorie Out. Gezond eten, bewegen en goed slapen zijn zeer sterke hulpmiddelen om aan die wet te voldoen en afvallen op een gezonde manier laten verlopen. Persoonlijk vind ik motivatie bullshit. Ge moet de gewoontes veranderen als wilt vermageren en vermagerd wilt blijven. Dit is een traag, niet gemakkelijk maar simpel proces.  
17 mei 19 door lid: kakarot bpl
Dit zijn de meest wetenschappelijk gebaseerde bronnen die ik ken: 1. https://mennohenselmans.com/diets-fail-eat-less-move-bad-advice/ 2. https://www.strongerbyscience.com/training-diet-simple-body-complex/ 3. Alles van Renaissance Periodization 
17 mei 19 door lid: kakarot bpl

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


road_to_fitness's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2019 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.